Politiek zet in op hard salarisplafond publieke omroep

0419_NPOHet geëmmer over topsalarissen bij de publieke omroep houdt aan. Al jaren gaat het over de zogeheten balkenendenorm, een salarisplafond van 180.000 euro voor mensen in de publieke sector. Tot op heden zijn daar uitzonderingen opgemaakt voor unieke talenten, maar daar moet bij de publieke omroep een einde aan komen. Minister Plasterk zet er op in dat presentatoren en omroepbestuurders straks echt niet meer verdienen dan een minister.

De Telegraaf stelt dat er nu zo’n 40 grootverdieners zijn bij de publieke omroep. In de jaarverslagen van de afzonderlijke omroepen worden nu al de topsalarissen van presentatoren vermeld, weliswaar zonder namen en rugnummers. In 2014 ging het om zes presentatoren, waarbij het hoogste salaris uitviel op 570.591 euro.

Plasterk heeft nu een wetsvoorstel ingediend dat een einde moet maken aan deze topsalarissen. “Het is publiek geld, een publieke taak en de publieke sector. Dan is 180.000 euro mooi.” Alleen voor medisch specialisten en luchtverkeersleiders blijft een uitzondering gelden. Ook kan de ministerraad per persoon een uitzondering maken.

Zie ook:
- Eén topverdiener minder bij NPO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>