NPO-baas: Kanniewaarzijn dat we selecteren op leeftijd

kanniewaarzijnFrans Klein, de hoogste baas bij de publieke omroep, ontkent ten stelligste dat Martin van Waardenberg moet vertrekken bij Kanniewaarzijn op basis van zijn leeftijd. De cabaretier betuigt vandaag in De Volkskrant dat hij te oud is bevonden door de publieke omroep. Frans Klein: “Je programmering verjongen, wil niet zeggen dat oudere presentatoren weg moeten en dat er alleen maar plek is voor jonge frisse snoeten.”

Klein vertelt niet waarom Van Waardenberg wèl moet vertrekken bij Kanniewaarzijn. Die reden moet ook niet bij de NPO worden gezocht, maar bij omroep BNN/Vara. “De NPO gaat niet over de inhoud en invulling van de programma’s. Dat is echt aan de omroep zelf. Wel vragen we aan de omroepen om hun bestaande programma’s door te blijven ontwikkelen en te vernieuwen. En dan kan het gebeuren dat de omroep kiest voor een andere opzet met andere programma-onderdelen en gezichten. Maar dat heeft niets maar dan ook niets met leeftijd te maken. Persoonlijk ben ik ook groot fan van Martin.”

Van Waardenberg stelt in de krant gehoord te hebben van BNN/Vara dat leeftijd wel degelijk een rol speelt in het besluit.

Zie ook:
- Martin van Waardenberg: Leeftijdsdiscriminatie bij Kanniewaarzijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NPO-baas: Kanniewaarzijn dat we selecteren op leeftijd

  1. madjo

    Hoe kan Klein zo stellig beweren dat het ontslag niet om leeftijd ging, als de NPO niet over de inhoud van het programma gaat en hij dus, naar eigen zeggen, niks met het ontslag van Martin van Waardenberg te maken had?

      /   Reply  / 
  2. tineke coppenrath

    tis van de gekke zonder martin haak ik af hij geeft juist de sjeu aan het programma jullie verliezen hier kijkers mee

    veel succes NIET!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>