NOS-hoofdredacteur kondigt nieuw decor Journaal aan

nos journaalVier jaar na de introductie van het nieuwe decor bij het NOS Journaal, wordt de volgende vernieuwing al weer aangekondigd. Hoofdredacteur Marcel Gelauff vertelt in gesprek met De Volkskrant dat de ontwikkelingen zo snel gaan, dat hier behoefte aan is. “Het NOS Journaal krijgt een nieuw decor, omdat de bestaande techniek in de studio aan vervanging toe is en we behoefte hadden aan visuele verfrissing.”

Veel wil Gelauff er niet over kwijt, wel laat hij los: “Nu hebben Nieuwsuur en het Journaal elk een eigen decor, als taartpunten op een draaischijf. Vanaf dit najaar gaan we een decor delen, we praten nog over de details.”

Het vorige decor betrof een revolutionaire vernieuwing. De anchors kropen achter hun desk vandaan om loopjes in het decor te maken. Niet veel later volgde het RTL Nieuws met eenzelfde wijziging.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>