Publieke omroep stopt met NOS op 3

nosop3De nieuwsrubriek NOS op 3 verdwijnt in het nieuwe tv-seizoen. De netmanager van NPO3 komt tot de conclusie dat de korte nieuwsupdates niet aansluiten bij de doelgroep. Suzanne Kunzeler: “We zijn eerder al gestopt met de langere bulletins van NOS op 3 en na gesprekken met de NOS hebben we samen besloten dat het beter is om er helemaal mee op te houden op NPO 3. We gaan wel online door en dat blijven we op tv promoten.”

Ze legt uit aan De Telegraaf: “In NOS op 3 zit vaak nieuws dat al bekend is en bij grote gebeurtenissen breken we in op NPO 1. Jongeren grijpen meteen naar hun telefoon bij nieuws en wij denken dat we hen zo het beste bedienen. Wel bekijken we nog of er een soort weekoverzicht op tv komt, waarin wat dieper op bepaalde zaken kan worden ingegaan.”

Qua actualiteit behoudt NPO3 wel de wekelijkse uitzending van PowNed, al zou die omroep liever volledig online uitzenden met publiek geld. Kunzeler: “Ik snap die gedachte, maar dat is nu nog een te grote stap. Bovendien mis ik dan te veel budget in de programmering van NPO 3. De middenweg is dat zij doorgaan met nieuws online en dat daar wekelijks een compilatie van op tv komt, aangevuld met actuele onderwerpen.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>