Rick Nieman legt politiek bloot in WNL-show Haagse Lobby

rick niemanDeze week maakte Sacha de Boer al haar rentree als presentatrice en nu duikt ook haar partner Rick Nieman op met een nieuw programma. Vanaf vanavond is hij in de zendtijd van WNL te zien met Haagse Lobby op NPO2, een programma over de machten en krachten in politiek Den Haag. Rick wil in beeld brengen hoe de politiek werkt.

Rick: “Wie heeft het in Den Haag allemaal voor het zeggen. Gaat het altijd wel om het algemeen belang? Of speelt er meer? Het is verrassend hoe open politici en lobbyisten daarover zijn.”

In de eerste aflevering staat de liberalisering van de gokmarkt centraal, iets waar veel partijen elk op hun eigen wijze voor lobbyen. Casino’s, verslavingszorg, loterijen… allemaal schakelen ze hun politieke vrienden in. Tot op het hoogste niveau.

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes is blij met het programma van Rick Nieman. “Over lobby bestaan oordelen en vooroordelen. Vaak wordt het als een schimmige wereld betiteld. Maar zonder deze belangenbehartiging zouden er nooit goede besluiten kunnen worden genomen. Ik ben er trots op dat met dit programma beide kanten van deze medaille worden belicht.”

Haagse Lobby, 22.50 uur, WNL (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>