Dennis van der Geest: Rot Op Met Je Milieu echte eye-opener

geest_Rot-op-met-je-milieu-EO-Dennis-001_66b8c274fbDennis van der Geest verrast twee jaar geleden met de serie Rot Op Naar Je Eigen Land, waarin hij mensen met een uitgesproken mening over asielzoekers en het beleid confronteert met de realiteit. In een week tijd scoort hij dagelijks krap 1 miljoen kijkers en, misschien nog belangrijker, maakt het programma wat los in het dagelijkse debat. Nu volgt Rot Op Met Je Milieu, waarin zes mensen met een uitgesproken mening over het milieu de confrontatie aangaan.

De deelnemers reinigen vervuilde riolen, zien vogels vol plastic, bereiden eten uit de vuilnisbak en wonen intussen in een huis dat langzaam volloopt met het afval dat ze zelf produceren.

De deelnemers worden door Dennis voor verschillende opdrachten op pad gestuurd. Zo laat hij ze werken als vuilnisman, meewerken bij een varkenshouder, vuilnis uit de zee sorteren en meelopen met een dumpster diver. Ook gaat hij het gesprek aan en confronteert hen met de houdbaarheid van hun eigen opvattingen. “We hebben vaak geen weet van wat er met onze rommel gebeurt, dat is echt een eye-opener.”

De opvattingen van de deelnemers lopen ver uiteen. Klimatoloog Hajo vindt ‘duurzaamheid’ vooral een fanatisme van verdwaasde hoger opgeleiden, terwijl Susanne, student duurzame ontwikkeling, niet begrijpt dat niet iedereen door dit onderwerp geraakt wordt. Donny denkt dat er niets aan de hand is met het milieu. Volgens Jetse is het milieu een saai en technisch onderwerp voor professionals. Roxanne, die studie en werk combineert met de zorg voor haar dochter, is van mening dat je in je eentje niet echt iets kan bijdragen aan het milieu. Anne Fleur noemt zichzelf milieuactivist.

Rot Op Met Je Milieu, 20.25 uur, EO (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>