Erica op Reis: Verwondering in metropool Hong Kong

erica op reisAls Erica Terpstra eind 2014 in het ziekenhuis wordt opgenomen met een bacteriële infectie, leeft heel Nederland met haar mee. De immer positief ingestelde Erica is maanden uit de running, maar slaagt er toch weer in op het vliegtuig te stappen voor haar personality-programma Erica op Reis. Vanavond begint een nieuw seizoen in Hong Kong. 

“Wij denken dat Amsterdam dichtbevolkt is, maar in Hongkong is dat nog drie keer zo erg. Daar stapelen ze echt mensen op elkaar”, vertelt ze aan De Telegraaf. “Tegelijkertijd zijn ze wel heel gedisciplineerd. Ongelooflijk hoe schoon het er is. Ik ben wel vaker op een markt geweest waar vlees aan haken in de open lucht hing, maar dat er geen enkele vlieg op zat, heb ik nog niet meegemaakt.”

Het format van Erica op Reis is dat ze spirituele of gelovige reizen maakt, zo ook in de Chinese metropool. “Spiritualiteit is in Hongkong nog steeds erg belangrijk. De bevolking zweert bij medicijnmannen, die allerlei kruiden gebruiken voor de behandeling van tal van aandoeningen. En te midden van alle moderne gebouwen weten tempels zich nog steeds staande te houden, heel boeiend om te zien.”

Verderop dit seizoen is Erica ook nog te zien in Suriname (“Volgens mij is Suriname het enige land waar de synagoge letterlijk naast de moskee staat.”), Myanmar, Colombia en Israël.

Erica op Reis, 22.25 uur, Max (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>