Oorlogsverhaal De Zaak Menten bijna tot in perfectie verfilmd

de zaak menten guy clemensHet zijn de jaren ’70 als journalist Hans Knoop zich vastbijt in De Zaak Menten. Hij is op zoek naar de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoops publicaties zijn geruchtmakend en leiden uiteindelijk tot een aanhouding. Nu, 40 jaar later, heeft regisseur Tim Oliehoek het verhaal verwerkt tot de dramaserie De Zaak Menten, te zien bij Omroep Max.

Acteur Guy Clemens kruipt in de huid van Hans Knoop, die overigens nog steeds leeft. Clemens (bekend van ‘t Schaep Ahoy) is onder de indruk van het resultaat. “Het ziet er heel mooi uit, bijna filmisch. Voor mensen die de zaak-Menten niet (bewust) hebben meegemaakt, is het een spannend verhaal. En voor de oudere generatie is het natuurlijk herkenbaar”, vertelt hij aan Televizier.

Hans Knoop zelf is veelvuldig op de set geweest tijdens het filmen van De Zaak Menten. Confronterend, want Oliehoek weet sommige scènes tot griezelig dichtbij de waarheid te benaderen. Maar de journalist is bovenal vereerd met deze verfilming.

Het maakt van De Zaak Menten een opmerkelijk drieluik, dat ongetwijfeld in de prijzen gaat vallen bij De TV Beelden en misschien zelfs wel de Gouden Kalveren volgend jaar.

Bekijk de trailer:

De Zaak Menten, 20.25 uur, Max (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>