Najaar Publieke Omroep telt 13 nieuwe programma’s

Publieke Omroep13. Dat is het aantal nieuwe programma’s dat de Publieke Omroep dit najaar op tv brengt, zo telde Adformatie. Als televisieblog hoop je dan altijd dat er ook echt wat nieuws tussenzit, maar helaas: van alle programma’s was al bekend dat ze in het najaar op de buis zouden komen. Dat neemt niet weg dat er tussen de nieuwe titels een aantal potentiële kijkcijfersuccessen zitten.
Het meest kansrijk daarvoor acht ik de reality soap rondom André Rieu. Iedereen kent de violist uit Limburg, maar bijna niemand weet hoe de man leeft. Bovendien heeft hij in tegenstelling tot veel muzikanten met een eigen tv-dagboek ook echt wat laten zien. Rieu toert met een hele caravaan door Amerika, waar hij is uitgegroeid tot een megaster. Tel daarbij op dat Rieu altijd uiterst sympathiek overkomt bij concerten. Een nieuwe publiekslieveling is geboren.

Restoration belooft ook een succesvol programma te worden. De BankGiroLoterij heeft deze titel binnengehaald, Frits Sissing presenteert het geheel. Hierin staan een aantal oude panden/ruïnes of andere monumentale plekken centraal die geen geld van de overheid krijgen om intact gehouden te worden. Het publiek mag bepalen naar welke bestemming geld van de loterij gaat. Elke spot krijgt een eigen groep ambassadeurs. Afgekeken vanuit Engeland, waar het een groot succes was.

Ook Katja vs. De Rest kan een klapper worden. Katja vs. Bridget was dat vorig jaar immers al, alleen stapte Bridget over naar Talpa. Katja neemt het nu naar alle waarschijnlijkheid op tegen haar BNN-collega’s, zoals Filemon Wesselink, Sander Lantinga en Sophie Hilbrand.

Andere programma’s die naar verwachting zullen aanslaan zijn Felderhof logeert (een omgekeerde Villa Felderhof), Nederland te Koop (Afgekeken van SBS, alleen niet met online veilinghuis Speurders maar Marktplaats) en de nieuwe talkshow van Sonja Barend, Sonja op Zaterdag.

Meer twijfelachtig zijn On the Road (auto-programma met Rob Kamphues, altijd moeilijk, zo’n autoshow), Oppassen en Wegwezen (relatieprogramma met Tooske. Tot nog toe was zij weinig succesvol bij de Avro), Pauw & Witteman (talkshow, Woestijnruiters scoorde niet overweldigend) en Waltz (dramaserie, blijft altijd afwachten).

Ook nog nieuw:
Onder de wolken (Belgische dramaserie over een gezin
tijdens de Tweede Wereldoorlog), de Britse serie The Extra’s en het ‘absurdistisch
programma’ Staat van verwarring van de VPRO.

Zie ook:
- Geraamte programmering Publieke Omroep
- Nieuwe spelshow voor Bankgiro Loterij: Restoration
- Reallife walsen met André Rieu
- Vervolg Katja vs Bridget ondanks vertrek Maasland?
- Vier nieuwe NCRV-programma’s in september

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Najaar Publieke Omroep telt 13 nieuwe programma’s

  1. Jordy ||

    Ligt er allemaal aan op welke zender ze komen, je kan dat niet vantevoren voorspellen. Pauw & Witteman komt op net 1, het grote hoofdnet, iedere avond, en niet iedere week zoals Woestijnruiters. Het laatst genoemde programma was ook vrij alternatief van opzet. P&W is meer de algemene Barend en van Dorp kant op.

      /   Reply  / 
  2. Simon

    Waltz is wel een topperje hoor;)

      /   Reply  / 
  3. RON

    Liever een comerciele omroep als een omroep waar heel Nederland voor moet betalen wij dus… ik vind de publieke omroep overbodig 1zender publieke omroep of 2 maar dan geen buitenlandse producten zoals lord of the rings of buitenlandse serie grounded for live… de publieke omroep dienen vooral om de mensen enige kenis bij te brengen zoals kunst cultuur geschiedenis muziek politiek enz..
    Tja ik ben ook geen liefhebber van progamma’s van die genre’s hoewel geschiedenis muziek en politiek ik mij wel vaak inverdiep..
    De comerciele omroepen die hebben alle quize entertainment buitenlandse serie’s enz volkomen onnutig reclame heb ik echt geen moeite mee dat is soms heerlijk even wat drinken naar de wc enz

    Waarom gaan ze gvd niet eens een keer kappen met al die amerikaanse zooi dit hoort gewoon bij de commerciele

      /   Reply  / 
  4. bart

    er is absoluut wel ruimte voor bepaalde buitenlandse producties bij de publieke omroep. zeker op de manier hoe die nu werkt, maar ook als ze het was kleiner zouden maken. er komen gewoon erg goede zaken uit het buitenland.

      /   Reply  / 
  5. Tom

    Ja maar dit is idd meer weggelegd voor een commerciele omroep… Friends op de publieke omroep stel je eens voor dat hoort toch niet dit geld geven wij weg voor hun om hun dat soort progamma’s binnen te halen???????????????????????

    Publieke omroep hoort geen entertainemnt te leveren dit besteden wij om Nederland iets bij te brengen ik zou inplaats van 3po zenders 2 po zenders en van die 2 daarvan 1 nieuwszender dus hele dag nos.
    En die andere zender veel kunst, cultuur, geschiedenis, muziek, politiek.. ja ik kijk liever ook friends maar dit kijk ik liever bij een commerciele omroep als dat ons geld zomaar op deze manier besteed word.

    Ik ben geen po hater maar als ze dat soort buitenlandse producten willen halen moeten ze commerciel gaan en raad eens welke producten zijn het duurst?? ja de buitenlandse producten dus laat dit liever over aan de commerciele..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>