YouTube-versie van Uitzendinggemist komt er aan

Nog even en we kunnen alle content van Uitzendinggemist overal plaatsen waar we willen. De NPO is bezig met het beschikbaar maken van zijn programma's via de videodienst voor iedereen. Je hoeft dan niet langer naar de website te surfen, maar kunt de video's zelf aanbieden. Ik kan dat doen op deze blog, maar je kunt het ook doen op je Hyves of welke website dan ook. De testversie is nu beschikbaar.

Een aantal omroepen heeft een handjevol programma's beschikbaar gesteld, zoals de Kids Top 20, De Nieuwste Show en Man Bijt Hond. Via een simpele 'embed-code' is het kinderspel om deze programma's nu zelf aan te bieden.

De NPO wil op deze manier meer controle uitoefenen over de verspreiding van materiaal op het internet. Nu nog duiken er te pas en te onpas fragmenten op diensten als YouTube op. Bijkomend voordeel is dat de NPO nu ook bepaalde doelgroepen kan opzoeken, die anders niet of nauwelijks bereikbaar blijken.

De grote test:

Hm, in het cms van Blog.nl lijkt de dienst dus nog niet te werken :(

Zelf experimenten doe je hier.

Zie ook:
- Vooral Net 5 profiteert van 'uitgesteld kijken'
- Uitzendinggemist.nl goes YouTube

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “YouTube-versie van Uitzendinggemist komt er aan

  1. GTSTnieuwskrant

    Het zou leuk zijn als RTL en SBS dit ook eens deden!

      /   Reply  / 
  2. Erik

    @ GTSTnieuwskrant: Bij RTL kan je toch al wel filmpjes op je Hyves zetten?

      /   Reply  / 
  3. Jeffrey

    Ziet er best wel geavanceerd uit. Zelf de reclame kiezen, opmerkingen toevoegen, de nieuwste video van het programma kiezen, fragmenten kiezen, erg geavanceerd dus! Van mij kan dit snel komen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>