Soap Jan Smit stopt

Het derde seizoen van Gewoon Jan Smit dat de Tros dit voorjaar uitzond, is het laatste geweest. De zanger gaat niet opnieuw een serie maken, zo bevestigde hij in het AT5-programma De Zwoele Stad. "Nee, de soap is nu afgelopen. Ik denk dat we alles wel hebben laten zien. We zijn niet onder de miljoen kijkers gedoken en stoppen dus op het hoogtepunt."

In de laatste aflevering van het derde seizoen was duidelijk een soort afsluiting gecreëerd. Alle hoofdpersonen uit de serie blikten kort terug op het begin van de soap en wat het uiteindelijk heeft betekend. De Tros verklaarde toen tegenover Zappen, dat er nog geen besluit was genomen over een vierde serie.

"Het laatste seizoen was leuk om te laten zien, met de operatie en het herstel enzo. Maar het is nu klaar", zegt Jan. "Ik zeg niet dat het nooit meer terugkomt, maar in principe niet." De zanger zegt dat hij en zijn team de soap toentertijd hebben aangepakt als een laatste strohalm om een jonger publiek te bereiken.

Overigens maakt Jan aankomende zomer nog wel de reissoap De Zomer Voorbij. Hiervoor zal hij met een bootje langs de Spaanse costa's varen en geregeld aanmeren voor een optreden met bevriende muzikanten.

Zelf vind ik het enorm jammer dat Jan stopt met Gewoon Jan Smit. Het is een prachtig gemaakte docusoap waarin Jan een rasechte entertainer blijkt. Maar, zoals Jan zelf ook zegt, hij stopt op een absoluut hoogtepunt.

Zie ook:
- Vervolg op Gewoon Jan Smit onzeker
- Jan Smit legt nieuwe reissoap per boot af
- Jan Smit krijgt 4 programma's bij de Tros

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Soap Jan Smit stopt

  1. JB

    Wat doet Jan Smit nu weer in 020? Ik hou niet zo van Amsterdamse primeurtjes.

      /   Reply  / 
  2. kneuk

    Het werd tijd, want hij was aardig overexposed

      /   Reply  / 
  3. Anoniem

    @JB, waarom niet?

      /   Reply  / 
  4. JB

    Omdat ik heel amsterdam en AT5 overtrokken vindt.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Jan Smit blijft gewoon in Palingsoap en De Zomer Voorbij | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>