Toppers krijgen eigen soap bij de Tros

Gerard Joling staat volgend jaar niet langer exclusief onder contract bij SBS 6. Want vanaf 1 februari is hij te zien in De Toppers op weg naar Moskou bij de Tros, een reality soap die het trio volgt bij hun voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival. Ook Gordon (RTL) en Froger zullen dus een uitstapje maken naar de publieke omroep.

Gerard Joling zou in de tv-seizoenen 2007-08 en 2008-09 exclusief te zien bij SBS 6. Daarvoor toucheerde hij 1,5 miljoen euro per jaar. Mede door dit contract lukte het niet om Wie Ben Ik? met 'Geer en Goor' bij RTL onder te brengen. Uiteindelijk trok SBS aan het langste eind en werd Gordon vervangen door Patty Brard. Nu is er dus blijkbaar toch gemorreld aan de exclusieve overeenkomst, aangezien Joling wel met zijn hoofd bij de Tros mag.

Op 1 februari is ook de Nationale Finale van het Songfestival. Componisten kunnen een liedje insturen en maken zodoende kans op deelname aan het Songfestival. Het evenement vindt op 16 mei plaats in Moskou, op 12 en 14 mei zijn er halve finales. Bij de uiteindelijke finale wordt 50% van de punten bepaald door een vakjury, de rest is inbreng van het publiek.

Zie ook:
- Joling tekent exclusief contract bij SBS 6
- Toppers beloven finaleplaats bij Songfestival
- Kwaliteit ver te zoeken op Eurovisie Songfestival 2008

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toppers krijgen eigen soap bij de Tros

  1. elselina

    whaaa ik vind dit zoooo leuk!! Ik ga dit zeker volgen!! Ik hoop dat het net zo’n succes en zo leuk wordt als ‘Joling en Gordon over de vloer’

    xx Geer en goor fan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>