Eyeworks gaat internationaal met reality soap MC Hammer

Eyeworks maakte al enkele reality soaps in Nederland en België. Maar de producent krijgt nu ook voet aan de grond met dit genre in de Verenigde Staten. Daar wordt een 11-delige serie opgenomen met raplegende MC Hammer. De zender A&E gaat de serie uitzenden, maar via lokale MTV’s zou het wel eens wereldwijd vertoond kunnen gaan worden. De verkoop van deze soap lijkt dan ook een flinke stap voorwaarts in de expansiedrift van Eyeworks.

MC Hammer was begin jaren ’90 een grote rapsensatie. Vrijwel iedereen kent zijn nummer Can’t Touch This. Maar zo snel als hij opkwam in de muziekindustrie, zo snel doofde zijn kaarsje weer. Toch is hij nog steeds actief in de muziek, zij het meer achter de schermen. Op dit moment proberen zijn kinderen door te breken, wat een invalshoek van de soap zal zijn.
Eyeworks-baas Reinout Oerlemans: “Ik vind het fantastisch dat dit gelukt is. MC Hammer is een fenomeen: Can’t touch this! Ga maar na: Stanley Burrell (zijn echte naam) heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht, hij heeft 3 Grammy’s gewonnen en was dé hiphop sensatie van de jaren 90. Wat het zo bijzonder maakt is zijn verhaal. Hij heeft in één decennium tientallen miljoenen dollars verdiend… en alles ook weer verloren en weggegeven, tot de allerlaatste dollar. Nu is hij voorganger van de kerk en heeft hij een warm en dynamisch gezin. Ter info – MC staat tegenwoordig voor ”Man of Christ”.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>