De hete zomer van Volendam in De Palingsoap

De Tros is toch wel de omroep van de real-life soaps. Na Jan Smit, Nick & Simon, BZN, André Rieu, De Toppers en Thomas Berge besloot de omroep het anders aan te pakken: één soap waar bijna alle artiesten in samenkwamen zonder een hoofdrol te spelen: De Palingsoap. De opnames vinden vooral in Volendam plaats en het publiek smult er van; vorig jaar keken er wekelijks zo’n 1,3 miljoen mensen naar de belevenissen in Volendam.

Je zou zeggen dat de tweede serie knallend zou moeten beginnen na een turbulente zomer, waarin vooral de scheiding tussen Jan en Yolanthe wekenlang het nieuws beheerste. Er is alleen niet zo veel gedraaid in de zomer, de makers hebben ook even vrijaf genomen. Ik gok evengoed dat het concert van de Votown Allstars wel aan bod komt en ook het bezoek van Damaru aan Volendam niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

In de eerste aflevering volgen we het Volendams Opera Koor op weg naar Rome voor een optreden op het Sint Pietersplein. Het vervolg van dit reisverslag volgt een week later. Verder een politieke discussie over het afsluiten van het verkeer op de Dijk, waar de bewoners van het Zuideinde zich erg over opwinden. En een ‘in memoriam’ van een vaste bezoeker van het Praathuis: Hans Bont, hij kwam plotseling te overlijden.

De Palingsoap, 21.30 uur, Tros (NL 1)

Zie ook:
- Het geheim van Volendam blootgelegd in Tros’ Palingsoap
- Jan Smit: De Zomer Voorbij voert dit jaar naar Italië

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De hete zomer van Volendam in De Palingsoap

  1. Chiel

    Als ik de inhoud van de uitzending lees krijg ik direct zin om te kijken. NOT!

      /   Reply  / 
  2. dario

    De Tros kan beter de eer aan zichzelf houden en stoppen. Met het verdwijnen van Dit was het nieuws heeft deze omroep zichzelf geheel overbodig gemaakt. Het enige dat ze nu nog uitzenden gaat of over Volendam, of Andre Rieu of Frans Bauer…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>