Geen kaarten voor het WK Voetbal? Adverteer bij Ster!

Ook zo genoten vorige week van de 90-seconde durende reclamespot van Albert Heijn, waarin supermarktmanager Harry het Wuppie-lied zingt? Waarschijnlijk heeft Harry die reclame niet zelf gezien, maar zat hij toen in het stadion, te kijken naar de wedstrijd tegen Servië-Montenegro. Want de Ster trakteert zijn beste adverteerders op een reisje naar Duitsland, om gezellig de voetbalwedstrijden van Oranje te bekijken.
Dat heeft Arian Buurman gisteren toegegeven in Buitenhof. Zij is de directeur van de stichting die alle reclameblokken vult en het binnengekomen geld beheert en herverdeelt. Eigenlijk zou dat geld ten goede moeten komen aan het terugverdienen van de uitzendrechten en de kas een beetje vullen voor de magere jaren die komen gaan. Maar bij de Ster denken ze dat het zinnig is om te investeren in de contacten met adverteerders.

Buurman zei gisteren in Buitenhof dat het hele WK Voetbal de Ster ongeveer 10 miljoen euro oplevert. Dat zou bij lange na niet genoeg zijn om de kosten van de uitzendrechten te dekken. Toch heeft de NOS zich verzekert van de uitzendrechten van het eerstvolgende WK. Want ja, de Publieke Omroep moet ook nog aan een door Den Haag opgelegde kijkcijferminimum voldoen. En met zo’n 8 miljoen kijkers per Oranje-wedstrijd, is daar in elk geval wel een lekkere buffer opgebouwd.

Heeft u als directeur van een grote onderneming nog geen kaartje voor Nederland-Argentinië van woensdag? Hier de inkooptarieven van de Ster, het telefoonnummer is: 035 – 672 55 00

Zie ook:
- Bizniz: Ster fêteert adverteerders op WK voetbal
- WK Voetbal: blijft Zuid-Korea publiekslieveling?
- WK Voetbal: Laat het miljoenenpubliek maar komen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen kaarten voor het WK Voetbal? Adverteer bij Ster!

  1. Pim

    Wat een onzin. Gewoon zaken doen, niet meer dan logisch. Dit is juist goed voor de ‘magere jaren die komen gaan’ omdat wordt geinvesteerd in zakenrelaties. Zodat de adverteerders blijven adverteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>