Privé: ‘Laatste seizoen Baantjer begonnen’

BaantjerAls we roddelblad Privé mogen geloven, zijn de nieuwe afleveringen van Baantjer op RTL 4 tevens de laatste. Privé schrijft namelijk deze week dat de politieserie ‘een onverwacht maar nauwelijks spectaculair’ einde tegemoet gaat. De laatste opnames zitten er al op, terwijl de hoofdrolspelers dit zich niet eens gerealiseerd hebben ten tijde van de draaidagen.
Privé baseert zich in het artikel op bronnen die melden dat de samenwerking met hoofdrolspeler Piet Römer steeds moeizamer worden. Römer zou tussen de scènes door steeds meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden. Bovendien is zijn humeur niet meer om over naar huis te schrijven.

Een nieuwe De Cock vinden is geen optie. Evenmin als een einde waarin De Cock overlijd, want schrijver Appie Baantjer wil dat de rechercheur blijft voortleven als hij zelf komt te overlijden.

Privé vindt ook een aanwijzing in de beoogde bioscoopfilm van Baantjer. Hiervan zou de financiering nog niet rond zijn, omdat niemand het aandurft te investeren in de film. Geldschieters denken dat fans liever wachten tot de film op de buis komt, in plaats van negen euro voor een bioscoopkaartje neerleggen.

‘En zo wacht Baantjer dus een onverwacht, maar nauwelijks spectaculair einde. Het zojuist begonnen seizoen – waarvan de opnames gereed zijn – is dus het laatste. Maar dat hebben de spelers zich tijdens de opnames niet gerealiseerd!’

Als je het Zappen.blog.nl vraagt, is dit klinklare onzin. Vooral de passage over de bioscoopfilm. De meeste films zijn al een succes als er 100.000 bezoekers op komen draven, een fractie van de 2 tot 2,5 miljoen kijkers die Baantjer wekelijks scoort. Kijk naar het succes van kinderserie Zoop: op tv dagelijks zo’n 200.000 kijkers, maar wel bijna 400.000 kaartjes voor de bios verkocht. Om nog maar te zwijgen over de bijbehorende dvd, die in een paar weken tijd al 50.000 keer over de toonbank ging.

Baantjer, 20:30 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>