Robbiemania the sequel niet zo goed als het eerste deel, maar nog altijd best lekker

Robbie Williams bij RTL BoulevardDat was het dan, Robbiemania part two. Om eerlijk te zijn: niet zo goed als Robbiemania part one. Maar dat heb je vaker met sequels. De eerste keer was Robbie te gast bij Paul de Leeuw. Een spontaan gesprek waarin Paul stiekem de vooraf gestelde regels overtrad, door over diens seksleven te praten. Het verliep allemaal zo soepeltjes, dat de tien minuten moeiteloos werden opgerekt tot bijna drie kwartier.

Daar tegenover staat Robbie Williams bij RTL Boulevard vanavond (1,3 miljoen kijkers). Een kwartiertje opgevuld met filmpjes en reclame tot eveneens bijna drie kwartier. Maar voor spontaniteit was weinig ruimte.


RTL koos er voor om het interview in een Boulevard-sausje te presenteren. Origineel idee, maar het pakte voor de kijker uit als plaatsvervangende schaamte. Robbie kreeg de ene na de andere veer in zijn reet gestoken, zowel van Albert en Daphne als in de filmpjes die tussen de gesprekjes door zaten. Nu waren die filmpjes niet in de studio te zien, maar er was evengoed weinig ruimte voor kritische vragen. Het enige dat Daphne & Albert wilde weten, was hoe Robbie het ervaart om superster te zijn.

Een paar keer werd het spannend. Dan was Robbie weer charmant en ondeugend door zelf een vraag af te vuren. Over het vriendje van Daphne of de geaardheid van Albert. Maar die spontaniteit werd snel de kop in gedrukt om weer over te gaan tot de orde van de dag.

Wel geraffineerd hoe de rechterlijke uitspraak over Robbies geaardheid werd aangesneden, iets wat van te voren waarschijnlijk nadrukkelijk is verboden. Zoals geschreven vroeg Robbie naar de geaardheid van Albert, waarop Daphne grapte dat een rechter deze week heeft vastgesteld dat Albert geen hetero is. Albert trok daarop de stoute schoenen aan en vroeg naar de vork in de steel. En voor de mannen die wel eens een beschuitje met hem willen eten: er is nog hoop. Robbie zei dat hij er ‘op dit moment’ geen behoefte aan heeft, daarmee niet uitsluitende dat het in de toekomst wellicht wel zo is. Sterker nog: hij heeft al eens met de gedachte gespeeld.

En dan was er nog de tegenslag; als verrassing had RTL Boulevard Ruud van Nistelrooij uitgenodigd, de voetballer waar Robbie groot fan van is. Maar de voetballer had straf gekregen van Manchester United en mocht zodoende niet overkomen. Het management van Robbie Williams zag vervolgens geen brood in een telefoongesprek. En daarmee ging een leuk item verloren.

Kortom: leuke opzet op papier, maar in praktijk heeft het niet heel sterk uitgepakt. Dan kijkt Zappen.blog.nl straks liever nog een keer naar Robbie Williams te gast in Pauls Parenavond, dat de Vara rond de kerstdagen nogmaals uitzendt.

Zie ook:
- Robbie in Boulevard: nog 8 uurtjes
- Oh wat heerlijk! Robbie Williams bij Boulevard wordt special
- Robbie Mania II: superster doet nu RTL Boulevard aan
- Robbie Williams bedankt voor Linda & Beau
- Robbie in Nederland – de hype is voelbaar
- Aftellen tot Robbie Williams bij Paul
- Wat is de link tussen 1.029.000 en Robbie Williams?

Op de website van RTL Boulevard is de uitzending (tijdelijk) terug te zien. Kijk in het videoarchief onder 8 december naar Robbie Williams deel 1 en 2.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>