RTL 7 op oorlogspad in september

Over ThereRTL heeft het kanaal 7 ingericht als herhaalzender, maar in september gaan er enkele nieuwe series draaien. De zaterdagavond wordt ingericht met twee oorlogsprogramma’s: de docusoap Dutchmil en de fictieve Amerikaanse serie Over There. Dutchmil volgt de Nederlandse krijgsmacht terwijl Over There handelt over de oorlog in Irak. De kijker maakt kennis met een eenheid van de infanterie van het Amerikaanse leger tijdens hun eerste grote missie in Irak. Daarnaast is er een constante schakeling met het thuisfront.
In de VS is de serie uiteraard omstreden, ondanks het feit dat de makers geen opinie pogen te geven. Ze streven slechts naar een weergave van ‘de jongens in Irak’. Al in de eerste aflevering raken de hoofdrolspelers, voornamelijk jonge, onbekende acteurs, al snel verwikkeld in een bloedig vuurgevecht.

Rondom deze oorlog-zaterdagavond programmeert RTL verschillende oorlogsfilms, zoals The Live Of David Gale, The Thin Red Line en Rising Sun.

Slim gedaan van RTL, aangezien het thema nu ook erg heerst in Nederland aangezien ‘onze jongens’ onlangs ook zijn uitgezonden naar oorlogsgebied. De eerste dode is zelfs al gevallen, sneller dan iedereen had durven denken. Ik ben benieuwd hoeveel Over There in Nederland gaat losmaken.

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “RTL 7 op oorlogspad in september

  1. Henk

    Er was een tijd dat onze jongens op pad Dutchbat werden genoemd. Wel interessant dat defensie nu probeert Dutchmil in zwang te brengen. Ik ben wel benieuwd wie die docusoap betaalt, propaganda is een hobby van me. Waar komt dat nieuwtje over Dutchmil vandaan Herman?

      /   Reply  / 
  2. Don

    Ben wel heel benieuwd hoe de film ‘the life of David Gale’ een oorlogsfilm is geworden… de laatste keer dat ik em zag had het nl nix met ooorlog te maken…

      /   Reply  / 
  3. George

    Wie o wie weet antwoord,

    Bij de voor aankondigingen van Over There werden kleine fragmenten getoond. De muziek die is gebruikt bij dit fragment ben ik aan het zoeken.. Ik zoek deze plaat al een tijdje, maar kom er maar niet achter van wie deze is.

    Wellicht kan iemand me helpen….

      /   Reply  / 
    1. Jelmer

      Ik wil ook heel graag weten welk nummer gebruikt wordt bij de aankondiging.. iemand een idee?
      Het begint met een piano intro en later komt er een band bij..
      De songtekst is moeilijk te verstaan.. ik kom op:
      ” ’cause its you (..) now, right on”

      Het lijkt mij dat dit nummer een bekend nr is zoals Veronica vaak gebruikt in hun aankondigingen..

        /   Reply  / 
      1. Jelmer

        Heb net de promo bekeken die op de site van RTL staat maar dat is een nummer van Moby volgens mij dus die bedoel ik niet ;)

          /   Reply  / 
    2. Dietrich van der Velde

      het liedje is van rise against en heet Hero of War

      groeten dietrich;) en graag gedaan
      [email protected]

        /   Reply  / 
      1. Jelmer

        Bedankt voor de reactie ;) maar het is m helaas niet :( songtekst en melodie zijn anders dan het liedje dat ik bedoel..

          /   Reply  / 
  4. Danique

    Ehm als je Over There intypt op lime wire krijg je de TV Theme maar dat is niet wat je zoekt denk ik. Als de tekst hetzelfde is kun je dat misschien intypen bij songteksten.

    Ik volg over there al een tijdje, Geweldige serie uiteraard maar ik vroeg me af als ik een uitzending heb gemist waar ik dat dan weer kan terug zien via internet. Is dat m ogenlijk??

    greetz danique

      /   Reply  / 
  5. lotte

    waarom komt over there er vanavond niet op?
    :( erg jammer….
    die ene van over there bij lime wire is bij wel de goeie van them song;) mooi he!
    groetjes,
    lotte

      /   Reply  / 
  6. Christiaan

    De themesong is gemaakt door 1 van de regiseurs als ik het goed heb, Chris Gerolmo, ik kan de soundtrack niet vinden maar had dit al een tijd geleden gelezen op de originele Over There website die ik helaas niet meer terug kan vinden. Ook weet ik dat er geen seizoen 2 uitkomt vanwege de omstredenheid in amerika. Erg jammer want het was een goeie serie en het einde was niet erg sluitend, erg open ook.

    Een petitie was inmiddels rondgegaan met al ruim 20000 stemmen voor een tweede seizoen maar het mocht niet baten, de serie is stopgezet. Veel van de stemmers waren soldaten die naar irak waren uitgezonden en vonden dat deze serie geheel authentiek is met de situatie in irak en persoonlijk vind ik het dan een beetje vreemd dat de mensen niet willen weten wat die jongens hebben meegemaakt, misschien kunnen we zo die jongens helpen. Door meer te weten van de situaties kunnen wij ons daar op aanpassen en die jongens in ieder geval laten zien dat ze niet alleen of vergeten zijn.

      /   Reply  / 
  7. anton

    is de muziek al gevonden??

      /   Reply  / 
  8. jk

    Het nummer is Hero of War van Rise Against.

      /   Reply  / 
  9. Jelmer

    Het gaat (mij in ieder geval) niet om Rise Against – Hero of War.. Het nummer waar op gedoeld word is van een aankondiging die gebruikt is aan het begin van dit jaar (februari)
    Kans is erg klein dat die nog gevonden wordt ben ik bang..
    Het begint met een piano stukje waar later zang bij komt (zie ook eerdere posts)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>