Programmadirecteur RTL ziet najaarsverlies SBS

Maandag trapt het nieuwe tv-seizoen officieel af. De messen zijn overal geslepen en elke zender wil zo goed mogelijk uit de strijd komen. RTL programmadirecteur Bart in ‘t Hout is vol vertrouwen over het potentiële succes van zijn drie zenders. Minder enthousiast is hij over de kans op succes van zijn voormalige werkgever SBS 6, zo vertelt hij in gesprek met het gratis ochtendblad Spits.


"SBS gaat geen spectaculaire dingen doen.", vertelt hij over de plannen voor het najaar. "Maar dat komt ook omdat ze zijn overgenomen door een bedrijf dat hun verdiende centen niet in de programmering wil investeren. Daarom maakt SBS maximaal pas op de plaats."

Over de koude oorlog zegt In ‘t Hout: "Het wordt afwachten wat de twee ijsdansshows tegenover elkaar gaan doen. Wij zetten hoog in en hebben geprobeerd om Sterren dansen op het IJs te pareren, bijvoorbeeld door twee nieuwe afleveringen van Baantjer tegenover hun openingsprogramma te zetten. Maar met Wendy van Dijk en John Williams als kandidaten en Martijn Krabbe als presentator hebben we bij Dancing on Ice sowieso een beter bezetting."

Tot slot geeft In ‘t Hout ook nog een leuke uitsmijter richting Talpa. "We zijn niet bang voor John de Mol, al had ik liever gezien dat hij treinen als hobby had, in plaats van televisie maken."

De conclusie van In ‘t Hout komt redelijk overeen met wat Zappen al interpreteerde: SBS gaat marktaandeel inleveren terwijl Talpa wint, maar nog niet zal uitgroeien tot marktleider of iets dat daarbij in de buurt komt.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>