Het omstreden oorlogspad van RTL 7

Over ThereIn Amerika zapten veel mensen woedend weg, toen de serie Over There werd uitgezonden. Het is een fictieve dramaserie over de Amerikaanse troepen in Irak. Na de positionering in het land liggen de soldaten binnen de kortste keren onder vuur. Hoe durfden de makers ‘onze jongens’ als zo zwak uit te beelden, beredeneerden veel Amerikanen. Ze spraken schande van de serie en zetten de tv uit. Daar tegenover stond een groep die het juist heel goed vond dat er een ontnuchterend beeld kwam uit Irak. Want laten we wel wezen: vrijwel niemand weet wat er nu echt gebeurt in Irak.
De omstreden serie is vanaf vandaag ook te zien in Nederland, RTL 7 heeft het geprogrammeerd op zijn oorlogsavond. Deze wordt ingeleid door Dutchmil, de docu-serie over de Hollandse Krijgsmacht. Ook is het de bedoeling om op deze avond een oorlogsfilm uit te zenden, al blijft RTL 7 dit keer bij de misdaadfilm The I Inside.

Over There zal in Nederland vermoedelijk minder heftige reacties losmaken, al is er wel enig verwantschap. Doordat er Nederlandse troepen in Afghanistan zitten, waar intussen de eerste dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Dutchmil, 19.30 uur, RTL 7
Over There, 22.00 uur, RTL 7

Zie ook:
- RTL 7 op oorlogspad in september
- RTL-docusoap over krijgsmacht ‘geen propaganda’
- Defensie spaart kosten noch moeite voor Dutchmil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>