Dieetgoeroe SBS moet weer tekst en uitleg geven

Sonja BakkerHet zit Sonja Bakker niet mee. De gewichtsconsulente werd vorige week aangevallen door Tros Radar, deze week wordt ze er van beticht plagiaat te hebben gepleegd. Het toeval wil dat Bakker vanmiddag aanschuift in het middagmagazine Aperitivo, waar ze ongetwijfeld tekst en uitleg moet geven op deze aantijgingen. Het zou Bakker wel eens duur komen te staan wanneer klager Bea Pols in het gelijk worden gesteld. Bereik Je Ideale Gewicht, het boek van Bakker, is al vele tienduizenden keer over de toonbank gegaan. En dankzij SBS, waar Bakker nu wekelijks is te zien, houdt die verkoop nog wel even aan.
Pols kreeg pas vorige week lucht van de diefstal van haar schrijfsels. "Na het zien van een uitzending van Radar ben ik het boek ‘Bereik je
eigen gewicht’ van Mw. Sonja Bakker gaan lezen. Tot mijn zeer grote
verbazing, kwam ik daar meerdere zinnen uit mijn afslankboek ‘Ontwikkel
weer liefde & respect voor je lichaam’ uit 2003 tegen. Ik heb al
opheldering gevraagd, maar Sonja wil niets zeggen."

Ik schreef het hier vorige week al: als succesvol dieetgoeroe ben je een makkelijk doelwit. Tros Radar probeerde het dieet onderuit te halen door het als ongezond af te schilderen. Montignac en Atkins zijn op dezelfde gronden aangevallen. En nu dus plagiaat. Hoeveel bekende artiesten zijn hier ondertussen al van beschuldigd? Ik zeg niet dat mevrouw Pols liegt, maar vooralsnog zeg ik ook niet dat Bakker heeft geplagieerd. Eens horen wat Sonja er vanmiddag zelf over zegt.

Aperitivo, 16.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Je Echte Leeftijd controversiëler dan ooit
- Tros Radar pakt dieetgoeroe Sonja Bakker aan
- Dieetgoeroe moet Je Echte Leeftijd redden

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dieetgoeroe SBS moet weer tekst en uitleg geven

  1. HermanMarieke

    Ik denk dat zowel Bea al Sonja meerdere citaten uit gezondheidsboeken hebben gehaald, en nu dus in elkaars boeken min of meer elkaars citaten tegenkomen. Pas geleden van een dieet-instituut gehoord dat zij recepten van andere diëten in haar borchure heeft overgenomen. Vandaar mijn veronderstelling.

      /   Reply  / 
  2. frank

    sonja bakker is een lekkerwijf!! Ik wil wel met haar trainen ;)

      /   Reply  / 
  3. Hans

    Veel dieten lijken zoveel elkaar. Maar net even anders. Dieten komen en gaan. Er zijn zoveel dieten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 98% van de dieten werken niet op de lange duur. De site laat ziet wat nodig is om effectief afvallen mogelijk te maken.

    Gezond en simpel afvallen is nog altijd mogelijk!

    Leer in 7 minuten hoe ook U 10 kilo in 3 maand effectief afvallen kan. Hoe U obesitas ( ernstig overgewicht ) afslanken kan, een platte buik en billen krijgt met een natuurlijk afslankmiddel. Hoe U uw ideale gewicht en vorm krijgt en een vitaler en energieker leven kan leiden door inname van voldoende vitaminen en magere proteïnen en waarom dit past in een cholesterol verlagend dieet. Hoe u daardoor een langer gezonder leven kunt krijgen!

    Lees verder op http://www.effectief-afvallen.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>