RTL trekt stekker uit woonavond

Nog een maand of twee kunnen we kijken naar programma's als de TV-Makelaar, Bouwval Gezocht en In Holland Staat een Huis op dinsdagavond. Daarna is het gebeurd met de woonavond van RTL 4. De zender wil verjongen en dat betekent dat de dinsdagavond, al sinds jaren beladen met het thema wonen, op de schop gaat. "Ik zeg niet dat we nooit meer programma’s in dat genre zullen brengen, maar zeker niet meerdere achter elkaar. We stoppen met In Holland staat een huis en beraden ons over de toekomst van verschillende andere woonshows", aldus programmadirecteur Bart in 't Hout in De Telegraaf.

Wat er dan op de dinsdagavond komt? Martijn Krabbe blijft gewoon, hij zal vanaf maart het programma Wie Wordt de Man van Froukje presenteren.

In 't Hout onthult verder dat de zender doorgaat met Klasgenoten, al moet dit nostalgische programma minder op de originele versie gaan lijken. "Ik wil dat de relatie van de hoofdpersoon tot bepaalde mensen in de klas een prominentere rol krijgt, net als het jaar waar we naar teruggaan in die aflevering. Het leek in het afgelopen seizoen nog iets te veel op het oude Klasgenoten."

De programmadirecteur heeft verder veel vertrouwen in de nieuwe crime-serie Stille Getuigen. "Centrale vraag is niet ’wie heeft het gedaan?’, maar ’hoe zijn we erachter gekomen?’ In Italië en Frankrijk is dit soort series van eigen bodem een groot succes."

Die woonavond zal ik niet erg missen, aangezien ik er toch al nooit naar keek. En nu vrijwel alle concurrenten het concept hebben gekopieerd, valt er weinig eer meer te behalen aan klussen en verhuizen. Maar of bovenstaande wijzigingen nu tot een verjonging van RTL 4 gaan leiden… ik durf het niet met zekerheid te zeggen.

Zie ook:
- Martijn Krabbe op mannenjacht
- Bij RTL zijn de ideeën voor bouwprogramma's op
- De TV Makelaar is niet meer met Sylvana
- Opvolger Baantjer heet Stille Getuigen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “RTL trekt stekker uit woonavond

  1. Cristiano Ronaldo

    Ze kunnen liever die suffe woensdagavond omgooien

      /   Reply  / 
  2. chiel

    Dan zouden ze gek zijn: 500.000 – 1 miljoen kijkers voor een goedkopen tv film is erg winstgeven. En iedereen kent ‘het waargebeurde woensdagavondverhaal’ :)

      /   Reply  / 
  3. Tv Time

    Personlijk vind ik dat er niets ms is met het huisdige RTL 4. Als ze het alemaal gaan veranderen blijt het oude RTL4 gevoel niet meer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>