Kerstavondmenu: Liefdesgeluk of schaatspret?

Vanaf een uur of zes daalt de kerstsfeer definitief neer in Nederland. Televisiezenders spelen massaal in op kerstavond; al vroeg in de middag begint de kerstprogrammering om naar een climax toe te werken op primetime. Dit jaar lijkt het tussen drie zenders te gaan: Nederland 2, RTL 4 en SBS 6. Zappen gokt dat RTL 4 aan het langste eind trekt met de immer populaire kerstspecial van All You Need Is Love.

All You Need Is Love maakte al veel verhuizingen mee. Het begon ooit op het toen nog publieke Veronica om daarna jaren mee te draaien op SBS 6. Robert ten Brink werd het arbeidsintensieve programma een beetje zat en bracht het terug van een jaarlijkse serie naar een jaarlijkse special. Nu hij is overgestapt naar RTL zet zijn nieuwe baas die traditie voort.

Maar er wordt door RTL ook gezorgd voor een nieuwe aankleding. Naast veel (pril) liefdesgeluk ook muzikale intermezzo's van presentatrices Wendy van Dijk, Sylvana Simons en Froukje de Both. Daarnaast komt Jan Smit langs om zijn zwijmelsong Cupido ten gehore te brengen.

SBS 6 probeert zoveel mogelijk kijkers te pakken met een kerstgala van Sterren dansen op het IJs. Anders dan RTL 4 met zijn dansprogramma's vertrouwt SBS op bestaande sterren. Oftewel: de kandidaten van het afgelopen seizoen worden nog eens opgetrommeld, terwijl RTL voor de gelegenheid allemaal nieuwe dansenden BN'ers heeft aangetrokken. SBS gebruikt het Kerstgala overigens wel om enkele kandidaten van het tweede seizoen (vanaf voorjaar 2007) voor te stellen.

Nederland 2 hoopt met Henny Huisman de kerstsfeer optimaal uit te stralen. Hij krijgt de opdracht om bewoners van een willekeurige flat en grande kerstparty te laten organiseren. Makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien veel bewoners elkaar niet eens kennen.

All You Need Is Love Kerstspecial, 20.00 uur, RTL 4
Henny's Kerstflat, 20.20 uur, EO (Nederland 2)
Sterren dansen op het IJs Kerstgala, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Geen wapenstilstand tijdens kerst bij RTL en SBS
- Ten Brink draait verschrikkelijk All You Need Is Love eigenhandig nek om

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kerstavondmenu: Liefdesgeluk of schaatspret?

  1. b

    vanwaar nederland 2?

      /   Reply  / 
  2. Joost

    RTL 4 was veruit de best scorende. Jij noemt Nederland 2 in de concurrentiestrijd, maar die bleek op primetime niet meer dan 202.000 kijkers te scoren. Er wil gewoon niets scoren op die zender blijkt wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>