Enkeltje Afrika: corruptie, diefstal en een huisolifant

Drie jaar lang lieten Edjan van der Heide en zijn gezin zich filmen tijdens het opbouwen van een lodge in Zambia. Het gezin gaf hun veilige bestaan in Amstelveen op om een droom achterna te jagen: een safaripark. Maar zo'n park stamp je niet makkelijk uit de grond. Het gezin wordt in Afrika geconfronteerd met corruptie, diefstal, slangen in en rondom het huis, ‘huisolifant’ Fred die minstens één keer in de week de omheiningen van de tuin plundert en twee luipaarden die regelmatig komen buurten. En er is in eerste instantie geen stromend water, elektriciteit wordt opgewekt via een generator. Dat betekent 24/7 hard aanpoten om wat van de grond te krijgen.

Zelf moet ik er niet aan denken, geef mij maar Nederland. Maar indrukwekkend is het ongetwijfeld. Edjan en zijn familie zullen veel impressies opdoen en deze delen met de kijker. Al is vijf afleveringen misschien wat weinig om alle belevenissen van die drie jaar in te verwerken.

Van Amstelveen naar Afrika, 22.30 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>