Bertelsmann klopt RTL Nederland op de borst

RTL Nederland is door de Bertelsmann Media Group uitgeroepen tot het best presterende en meest ondernemende onderdeel van het hele concern. Directeur Fons van Westerloo kreeg de Bertelsmann Prijs 2006 in handen. "Dit is een grote eer voor ons allen als we bedenken dat Bertelsmann een grote wereldwijde organisatie is met 95.000 werknemers op mediagebied. Hulde aan alle RTL Nederlanders!", aldus Van Westerloo in een e-mail aan het personeel. Gefeliciteerd RTL, al ben ik benieuwd naar wat nu de grote successen achter deze prijs zijn.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Bertelsmann klopt RTL Nederland op de borst

  1. .

    De Bertelsmann groep wilde meer omzet zien, en lagere productie kosten. Nu RTL in no time is veranderd in een ordinaire, arrogante, laag-bij-de-grondse, flutomroep, maken ze door de enorm lage kosten heel erg veel winst. En dat ziet het hoofdbureau maar al te graag.

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    Dat is echt onzin.. je zit in de war met SBS!

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Dat is geen onzin. De producties van de laatste maanden zijn echt ontzettend goodkoop. X factor en dancing on ice zijn daar de enige uitzonderingen van. Kijk bijvoorbeeld eens naar RTL4. Op maandag zenden ze 2 amerikaanse series uit. Wat veel goedkoper is dan een Nederlandse productie. Op dinsdag is het TV makelaar (soms zelfs herhalingen) en Bouwval gezocht (Amerikaans dus goedkoop). Op woensdag een film. Op donderdag Kees en Co (herhaling) Terug in je leeftijd (Amerikaans) en jouw vrouw mijn vrouw (soms amerikaans en soms eigen product of herhaling). Op vrijdag Dancing on ice (Nederlands ;) ). Op zaterdag X factor en Lotto weekend miljonairs (Nederlands :) ). Op zondag 2 uur lang EHBO (amerikaans) en 1 uur de resultshow van X factor.

    Voor primetime kan ik niet zeggen dat dit een topprogramering is op de vrijdag en de zaterdag na dan. Daarnaast is er natuurlijk ook nog RTL7. Het herhaalkanaal. Wat in houdt dat de kosten laag zijn en de inkomsten in verhouding dus hoog. De vooravond van RTL5 bestaat volledig uit herhalingen en amerikaanse series. Primetime besstaat ook voor meer dan 70% uit amerikaanse series.

      /   Reply  / 
  4. Anoniem

    De producties van RTL zijn inderdaad goedkoop in januari, zoals altijd. De producties van SBS ook. Dat is altijd zo rond deze tijd.

      /   Reply  / 
  5. .

    @Valpa: Bij SBS is juist precies het omgekeerde gaande. Daar gaan de budgetten juist explosief omhoog, worden programma’s steeds duurder en duurder, terwijl de omzet het zelfde blijft (zelfs iets afneemt).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>