De omgekeerde Wereld Draait Door

Gisteren om half acht zat ik er helemaal klaar voor, een nieuwe aflevering van De Wereld Draait Door. Ik was erg benieuwd of presentator Matthijs van Nieuwkerk nog zou ingaan op het akkefietje met Microsoft. Maar hij besloot wijselijk om niet meer te refereren aan zijn Windows Vista-schnabbel en alle commotie die dat met zich meebracht.

RTL Boulevard dacht daar anders over, die opende het programma met het relletje. Vooral het commentaar van Albert Verlinde nadien was stuitend. Hij deed net alsof hij en Matthijs in twee totaal verschillende posities zaten, waarin hij zelf moeiteloos zijn eigen musicalproducties mag promoten en Matthijs echt zwaar op de schreef was gegaan. Afijn, kijk zelf even naar het filmpje.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De omgekeerde Wereld Draait Door

  1. rebekka

    Heb je nog wel het einde van DWDD gezien? Daar moest ik wel erg om lachen. Hugo Borst stond aan het eind op. Hij moest snel weg, want hij moest “naar een schnabbel van Bill Gates”. Uiteraard reageerde Van Nieuwkerk daar niet of nauwelijks op…

      /   Reply  / 
  2. Jordy II

    Het verschil is dat Albert het ook eerlijk toegeeft en vaak met een knipoog, maar Matthijs is zo´n ‘miesbal’ dat hij er stiekem over doet en raar reageert als Hugo eens helder is. Een tweede verschil is dat Albert bij een commerciele zender werkt waar schnabbelen en reclame geen schande is terwijl Van Nieuwkerk juist zo blij is om bij een non-commercie omroep te werken. Hij schreeuwde dat laatst nog van de daken tijdens de uitzending met Fons van Westerloo. Nou nou dat blijkt. Was het ook niet Matthijs van Nieuwkerk die bij de VARA kwam aanzetten met een bod van het nog-startende Talpa om zo de VARA uit te lokken met een tegenbod, waardoor hij rond de 3,5 en 4 ton ging verdienen? Zo slim is hij wel; lekker veilig bij de Publieke Omroep maar wel gebruik maken van de commercie (en schnabbels) om zo ervoor te zorgen dat hij qua salaris niet onderdoet voor de commercie.
    Nee, Matthijs valt hier toch echt flink door de mand.
    Maar goed, ik had ook niets anders verwacht. Zo spelen de meeste presentatoren ´t spelletje bij de Publieke Omroep. Matthijs is dus de volgende die toegevoegd kan worden aan het rijtje van de zogenaamde ´salonsocialisten´.

      /   Reply  / 
  3. Herman

    nou, Albert vertelt lang niet altijd dat het zijn eigen musicalproducties betreft. De oplettende kijker weet dat, maar ik denk meer dan de helft van het publiek niet.

    Bovendien zit ie vaak opeens artiesten te pluggen en promoten, blijkt een maand later dat ze bij hem in een musical zitten. Denk Do, Kim-Lian en Jim…

      /   Reply  / 
  4. Alex

    Inderdaad, ik vind de hele zaak rondom schnabbel-salonsocialist Matthijs wat overtrokken. Het is niet echt handig, maar goed als je een veel gevraagd presentator bent, doe je weleens wat.

    Die plug rondom Do was ook enorm en onterecht. Uit 1 interview, kwam ze een week iedere dag voorbij in Boulevard en wat hoor je later, ze gaat in een musical.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>