Getouwtrek om Henkjan Smits

Door velen wordt Henkjan Smits verguisd als de immer kritische juryvoorzitter van talentenjachten op televisie. Maar de tv-bonzen strijden om Henkjan. Vorige week werd bekend dat hij de overstap maakte naar SBS om daar zitting te nemen in So You Wanna be a Popstar, een zangwedstrijd voor BN'ers. Daar heeft RTL weinig trek in. De zender wijst Henkjan nu op de 'kleine lettertjes' in zijn contract. "Een half jaar na een eventueel vertrek mag hij niet in een muziekjury plaatsnemen, of een muzikaal programma presenteren. Voor die clausule hebben wij veel betaald. En we zullen Henkjan daar aan houden", aldus RTL-baas Fons van Westerloo in De Telegraaf. Een ander naampje op de functie plakken dan maar?

SBS trekt in de krant zijn vingers er van af en schuift het probleem op het bordje van Henkjan. "Het is zijn conflict en dat moet hij oplossen." Volgens het gewilde jurylid hoeft er geen probleem te zijn. "Bij Idols en X Factor was ik meer talentscout, So You Wannabe a Popstar is veel meer amusement. Ik neem aan dat Fons en ik er als volwassen mensen uitkomen."

Van Westerloo zou evengoed Henkjan graag bij Idols IV betrekken en dan wel op exclusieve basis. Shownieuws presenteren kan nog net, maar de zangwedstrijd So You Wannabe a Popstar gaat te ver. En dat terwijl de eerste uitzending volgende week al in de schema's staat.

SBS kan de jury nu een ander naampje geven en een iets andere functie. Ze kunnen ook Henkjan Smits op een andere manier bij het programma betrekken. Of ze kunnen Henkjan vervangen. Veel kandidaten zouden dat volgens mij niet heel erg vinden, want in interviews gaven ze al aan een beetje op te zien tegen het commentaar van Henkjan. We zullen zien hoe dit afloopt, maar het lijkt me dat RTL een sterk punt heeft met die clausule. Wordt vervolgd.

Zie ook:
- Transfer: Henkjan Smits van RTL naar SBS
- Acteurs en presentators in So You Wannabe a Popstar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>