Wie wordt eerste exit in Mijn Tent is Top?

Mijn Tent is Top is acht weken onderweg en dat betekent dat de eerste afvaller aanstaande is. Vanavond wordt bekendgemaakt welke van de vier horecazaken uit het programma verdwijnt. De restaurants zijn nu elk ruim een maand open en dat ging gepaard met de nodige opstartproblemen. Zal de jury kiezen voor de ‘tent’ die de minste omzet draait, of wordt gekeken naar andere factoren?

Restaurants
Suisse in Amsterdam draaide de eerste weken verlies, maar vorige week kwam het omslagpunt. Het stel bezuinigde op de (personeels)kosten terwijl de klandizie aantrekt. Het is evengoed nog lang niet elke avond volle bak. Dat heeft mogelijk te maken met de locatie; de Overtoom ligt net buiten het uitgaanscentrum.

Como 010 in Rotterdam draait ook nog altijd verlies, al lijkt hier het koppel met de meest ambitieuze plannen te zitten. Ze willen het concept door heel Nederland introduceren. Como 010 kampt met de nodige problemen. Zo maakte de kok kort na opening bekend op te willen stappen en is de jury niet altijd even positief over het eten.

Datzelfde geldt voor Doozo in Leeuwarden. De sushi is goed, maar de andere gerechten kunnen beter. Het koppel lijkt hier inmiddels een goede slag te hebben gemaakt. Ze zijn in elk geval koploper qua omzet en winst. Blijkbaar zaten de Friezen te springen om een sushi-restaurant in Leeuwarden.

Den Bosch kent het jongste koppel. In Coquille een kaart met hoogwaardige gerechten tegen een betaalbare prijs. Het stel maakt winst, maar verslikte zich lelijk in het carnaval, toen wel verlies werd gedraaid. Verder lijkt dit koppel wat labiel, vrijwel elke uitzending zien we Geertje in tranen uitbarsten. Al kan dat natuurlijk ook aan de montage liggen.

Afvallers
Het gaat vanavond heel spannend worden. Het lijkt me niet dat de jury puur naar de cijfers kijkt, maar ook andere factoren erbij betrekt. Dan liggen de concurrenten opeens dicht bij elkaar.

Volgens mij gaat het tussen Como 010 en Coquille. Como 010 omdat de zaakjes nog steeds niet op orde zijn en Coquille omdat de benjamins van het programma nogal instabiel zijn, getuige de huilbuien van Geertje. Het horecavak is hard werken en dan gaat dit je opbreken.

Het eerste restaurant dat afvalt, blijft overigens gewoon open. Het zal alleen niet meer 24/7 worden gevolgd door de camera’s van RTL 5. Kunnen we meteen eens zien wat die exposure doet voor de klandizie.

Mijn Tent is Top, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Horecadroom achternajagen in Mijn Tent is Top
- Toptenten volgens Herman den Blijker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wie wordt eerste exit in Mijn Tent is Top?

  1. keess

    Rotterdam is eruit. Terecht, wat een sukkeltjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>