SBS in Henkjan-rel: Fons van Westerloo slechte verliezer

Het lijkt er op dat Henkjan Smits toch geen zitting neemt in de jury van So You Wannabe a Popstar. De Telegraaf meldt dat RTL bereid is om de gang naar de rechter te maken om Henkjan aan zijn contract te houden. Daarin staat dat hij binnen 6 maanden na afloop van een Idols of X Factor niet een dergelijk programma bij de concurrent mag doen. SBS-directeur Eric van Stade noemt RTL-baas Fons van Westerloo een slechte verliezer in de krant.

"Vooropgesteld: wij doen niets dat niet mag. Dus als hij niet wil dat Henkjan bij ons jurylid is, wordt hij dat niet. Ik vind de opstelling van Fons wel lullig. Toen hij Robert ten Brink bij ons weghaalde, hebben wij ook niet moeilijk gedaan", aldus Van Stade in de krant.

Frank Wisse, de manager van Henkjan Smits, betreurt het dat de ijsdansoorlog op het hoofd van Henkjan Smits wordt beslecht. "Dat verdient hij niet. (…) Fons kan hem inderdaad verbieden in de jury van Popstar zitting te nemen. Als hij daarin volhardt, doet Henkjan niet mee aan het programma en is er hopelijk snel ander werk voor hem bij SBS."

Contract is contract, maar als ik het goed heb begrepen is Henkjan Smits twee jaar lang aan het lijntje gehouden door RTL. Het jurylid gaf aan meer te willen, RTL leek daar geen gehoor aan te geven. Logisch dat je dan verder kijkt. Voor beide partijen valt dus iets te zeggen. Ik denk evengoed dat RTL het wel op zijn buik kan schrijven dat Henkjan Smits nog gaat jureren voor Idols IV. Ook Jerney Kaagman twijfelt, mogelijk dus een heel nieuwe jury in september?

Update later 7/3: Henkjan trekt zich terug uit de jury van So You Wannabe a Popstar, wat SBS 6 uiteraard ten zeerste betreurd.

Zie ook:
- Getouwtrek om Henkjan Smits
- Transfer: Henkjan Smits van RTL naar SBS
- Acteurs en presentators in So You Wannabe a Popstar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “SBS in Henkjan-rel: Fons van Westerloo slechte verliezer

  1. Insider

    Fons maakt zich volstrekt belachelijk.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    idd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>