Opvolger Loretta Schrijver bij RTL Nieuws komt van AT5

RTL Nieuws heeft voor het Half Acht Nieuws een nieuwe nieuwslezeres aangetrokken. De opvolger van Loretta Schrijver wordt Mariëlle Tweebeeke, zo stelt een goed ingevoerde bron tegenover Zappen. Tweebeeke is nu nog de politiek verslaggever van de Amsterdamse stadszender AT5. Daar voert ze elke twee weken een gesprek met Burgemeester Cohen, voert ze debatten rond verkiezingstijd en is ze één van de steunpilaren van het zomerprogramma De Zwoele Stad.

RTL Nieuws hoofdredacteur Harm Taselaar leek eerst te gaan voor Sanne Boswinkel, succesvol anchor van RTL Z, maar uiteindelijk is het toch de jongere Tweebeeke geworden, zo meldt de bron. Boswinkel valt wel af en toe in bij het 'grote' half acht nieuws.

Tweebeeke heeft een keurige uitstraling, op het truttige af, maar ze
is een uitmuntend journalist, goed geïnformeerd en gehaaid. Zo heeft ze de onnozele Gonny van Oudenallen van Mokum Mobiel diverse malen volledig afgebrand op AT5. Van Oudenallen heeft haar hiermee beloond met haar bijnaam: Marielle Tweebeene. Ze heeft dus veel ervaring met interviews en politiek nieuws, maar heeft weinig ervaring als nieuwslezer.

Zie ook:
- Transfer Loretta Schrijver naar publieke omroep rond

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Opvolger Loretta Schrijver bij RTL Nieuws komt van AT5

  1. Marc

    Ik had liever Boswinkel het half acht nieuws zien doen, ze doet het leuk. En dan konden ze die Tweebeeke mooi bij RTLZ kwijt..

    Nouja jammer.

      /   Reply  / 
  2. Valentein

    Tis te hopen dat ze nog even langs de kapper en de schmink gaat. Maar haar talent zal het vast compenseren.

      /   Reply  / 
  3. Herman

    tja het zijn niet haar beste foto’s. maar op tv ziet ze er beter uit. kon geen goed plaatje vinden

      /   Reply  / 
  4. Pieter

    Herman, weet je zeker dat ze niet naar rtlz gaat. Je moet namelijk echt groeien in een redactie. Op je collega’s kunnen inspelen. Ik ken haar verder niet,maar als ik zie welke kwaliteiten je opnoemt lijkt het mij dat ze rtlz gaat doen. Korte telefonische interviewtjes,breaking news stories, goed kunnen improviseren. Je gaat geen “onbekende” zetten op je belangrijkste uitzending.

      /   Reply  / 
  5. Herman

    @ Pieter: ik was ook verrast door die keuze. maar mijn bronnen bevestigen het en die vertrouw ik voldoende om het hier te plaatsen.

      /   Reply  / 
  6. Koos

    uitmuntend journalist, goed geïnformeerd en gehaaid

    Hmm, dat valt wel mee hoor. De Amsterdamse politiek bijhouden is geen makkie, maar niet vreselijk moeilijk. De gesprekken die zij voert met Job Cohen zijn zo-zo. Daarnaast praat zij wel zeer beschaafd, vond dat niet altijd even prettig. Echt werken voor haar geld hoeft ze niet, want haar pappie is geloof ik de directeur van Bosch. Een hoop mensen bij AT5 hebben rijke papa’s want van die CAO daar kan je niet eten.

      /   Reply  / 
  7. Thomas

    Ken haar ook van AT5 en is inderdaad een topper (en een aardig mens!!). Een beetje een mix van Wouke van Scharrenburg en Sacha de Boer. Hoop wel dat ze ook wat inhoudelijks gaat doen bij RTL (als dit bericht tenminste klopt). Had eigenlijk verwacht dat ze eerder naar de publieke omroep zou overstappen.

      /   Reply  / 
  8. Danny

    Ze is inderdaad goed. Woon niet in Amsterdam, maar via Digitale tv van KPN ontvang je AT5.

      /   Reply  / 
  9. davidjoost

    Snap niet dat ze Sanne niet neerzetten deze heeft al zovaak loretta mogen vervangen sinds haar vertrek met het late nieuws en het weekend erbij en dan voor zo een onbekende kiezen zet die nieuwe maar bij rtlz neer en werk je dan maar omhoog

      /   Reply  / 
  10. Edith

    Een sterke journalist als news anchor; goeie zet van Taselaar!

      /   Reply  / 
  11. wim heitinga

    ik ben de echte wim heitinga.

    met vriendelijke groet,

    wim heitinga

      /   Reply  / 
  12. lucas

    Hoorde het vanmorgen op 538 maar leek alsof ze het bericht van deze site hadden overgenomen. Klopt het nou of niet…. Heb even op de website van at5 gekeken en was wel onder de indruk van haar. Wordt flinke concurrentie voor de nos

      /   Reply  / 
  13. Thomas

    Je had gelijk, lees het net op de site van RTL!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>