Nieuwe quiz Carlo & Irene kopie van Net 5-show?

Vrijdag werd bekend dat Carlo Boszhard en Irene Moors een nieuwe quiz voor RTL gaan maken: Jong Geleerd. Hierin nemen kinderen en ouders het tegen elkaar op. Vandaag blijkt dat de quiz vragen bevat op basisschoolniveau. En daarmee lijkt Jong Geleerd wel erg veel op Ben Jij Slimmer dan een Kind van 10, de quiz die Erik van der Hoff later dit jaar voor Net 5 presenteert.

"Hebben ouders tegenwoordig nog wel meer kennis dan hun kroost in huis op het gebied van taal, rekenen en geschiedenis? Zeker is dat ze moeite hebben met vragen over de laatste trends op het gebied van games, films, muziek, kleding en gadgets", aldus RTL in het persbericht. Doel is dat de twee klasjes (ouders vs kinderen) zoveel mogelijk leerlingen wegspelen uit de andere klas om een fikse geldprijs te winnen.

Bij het Net 5-programma moeten volwassenen vragen van niveau basisschool beantwoorden. Wanneer ze het antwoord schuldig blijven, kunnen ze de hulp inschakelen van een 10-jarige, maar dat kost wel geld. Uiteindelijk moet blijken wie slimmer is en wie er met de eveneens fikse geldprijs vandoorgaat.

Net 5 kocht het programma van Amerika aan. Daar staat het bekend als Are You Smarter Than a 5th Grader en is een gigantische kijkcijferhit. 'SBS komt met concurrent Achmea Kennisquiz' kopte ik aanvankelijk. Want het is die zendergroep die het programma voor de neus van de Publieke Omroep, Talpa en RTL wegkaapte. Maar nu komt RTL dus met een concurrent (of rip-off) van een Net 5-show. Terwijl SBS Broadcasting bij velen de naam heeft een copycat te zijn. Grappig. Ik ben benieuwd welke show uiteindelijk beter scoort.

Zie ook:
- Toch nieuw programma Carlo & Irene
- Erik van der Hoff presenteert concurrent Achmea Kennisquiz
- SBS komt met concurrent van Achmea Kennisquiz

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe quiz Carlo & Irene kopie van Net 5-show?

  1. Kokstra

    Het wordt best wel goed bekeken in Amerika maar het is echt geen ‘gigantische kijkcijferhit’…

      /   Reply  / 
  2. Seijejan

    SBS maakt met So You Wanna Be A Popstar een kopie wat betreft Idols, en daar hoor je niemand over! Ik vind het zelfs vreemd dat Simon Fuller en zijn advocaten ze niet voor de rechter slepen…

      /   Reply  / 
  3. RTL Web

    Ik had het idee dat RTL eerder was met het idee dan Net 5, maar helemaal zeker weten doe ik dat niet.

      /   Reply  / 
  4. Herman

    SBS kocht in april al het format voor Are You Smarter than a 5th Grader aan. Zou kunnen dat RTL toen al plannen had, maar ik heb er toentertijd in elk geval niks over gehoord. Denk dat SBS in dit geval toch echt eerder was.

      /   Reply  / 
  5. clara

    @ seijejan
    So you wannabe a popstar is een bestaand format uit Nieuw Zeeland van Touchdown. Dit bedrijf is door Eyeworks gekocht en die bieden het nu op de markt aan. Daarnaast is er nog Popstars uit engeland, lijkt ook op Idols. Maar laten we dan eerlijk zijn: lijkt Idols niet ergens ook best wel veel op Henny’s soundmixshow?
    Kortom beter goed jatten dan slecht zelf bedenken!

      /   Reply  / 
  6. Timmy

    Beste Carlo & Irene moors.
    waar neer komt Tv Kantine op het Tv?
    en welke zender?
    en hoe laat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>