Kan RTL Boulevard het tij van dalende kijkcijfers keren?

RTL Boulevard is terug van een zomerstop. Om de beginnende daling van de kijkcijfers tegen te gaan, heeft het programma een likje verf gekregen. Winston Gerschtanowitz is terug op zijn vaste plek als invaller en wisselt dat af met Irene Moors. Verder is de leader vernieuwd en is er ruimte voor langere items dan de gebruikelijke 2 minuten. Ook is er ruimte gekomen voor een incidentele vierde deskundige.

Dan is er nog de poule van deskundigen. Abraham Moszkowicz gaf recent aan te willen stoppen met zijn bijbaantje. Een vervanger is nog niet gevonden, wel breidt het programma uit met Humberto Tan voor de sport en Daphne Deckers voor lifestyle. Zij vult dan weer de lege plek op van Irene van der Laar, die vorig jaar al stopte. Zij werd vervangen door Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg, maar dat was niet zo'n succes.

Nu nog een deskundige op het gebied van film en popmuziek – die kennis hebben Albert & Co duidelijk niet in huis – en dan kan Boulevard zich weer moeiteloos in elk thema vastbijten.

De vraag is natuurlijk of deze maatregelen het tij kunnen keren. Het is onduidelijk waar de weggelopen kijkers naar toe zijn gegaan, er is niet een duidelijke concurrent zoals bij GTST het geval was. Misschien is het wel een showbiz-moeheid. Dat zal het komende seizoen moeten blijken.

Ondertussen blijft SBS Shownieuws op het rantsoen van 25 minuten zitten. In mei werd het programma onder handen genomen. De lengte van de rubriek was voor zover ik weet alleen bedoeld voor de zomer, maar dat is nu dus nog steeds zo. Op zich wel een hele verbetering zonder al die onzin als verjaardagen en 'thuis bij'-momenten. Al is Shownieuws nu natuurlijk wel een rip-off van Boulevard.

RTL Boulevard, 18.35 uur, RTL 4
SBS Shownieuws, 19.25 uur, SBS 6

Zie ook:
- Moszkowicz verlaat Boulevard voor eigen talkshow
- Paul de Leeuw gasthoofdredacteur RTL Boulevard
- Boulevard gebruikt zomer om op te frissen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kan RTL Boulevard het tij van dalende kijkcijfers keren?

 1. Seijejan

  RTL Boulevard was vorig seizoen gewoon verschrikkelijk.Ik zapte al weg wanneer Jantje Smit voorbij kwam, wat dagelijks was… Inteeltachtig.
  Een ontzettende “Ons kent Ons” sfeertje tegenover BN’ers waardoor het meer een PR programma leek dan een gossipshow.
  Het was geen programma meer voor de kijker, maar een programma speciaal voor BN’ers.
  Als ze dat nou eens dit seizoen aanpakken, kijk ik en vele anderen ook weer.

    /   Reply  / 
 2. Valpa

  Geef mij maar Boulevard, heerlijk programma. Vooral Peter van de Vorst vind ik een echte toevoeging aan Albert en Daphne. Beter dan die nepartiesten van Shownieuws!

    /   Reply  / 
 3. reader

  Boulevard steekt met kop en schouders uit boven shownieuws

    /   Reply  / 
 4. bianca

  Ik blijf boulevard een leuk programma vinden met meer diepgang dan shownieuws. Leuk dat Winston weer terug komt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>