Hermans Helden toch iets te hoog gegrepen

Herman den Blijker wist dat hij een risico nam, toen hij de leiding van het grootste visrestaurant van Nederland uit handen gaf aan iemand die het tv-programma Hermans Helden won. Erik van Dam mocht zich drie maanden terug de gelukkige winnaar noemen. Maar de kok heeft zich teruggetrokken uit Las Palmas, zoals het restaurant heet.

"Ik ben te snel in het diepe gegooid", vertelt hij aan het AD. "Ik was
nooit chef-kok geweest en moest ineens een restaurant met tweehonderd
gasten draaien. Drie dagen na de finale van Hermans Helden gingen we
open. Ik had gewoon veel meer tijd nodig."

Ontzettend spijtig natuurlijk, maar het moest eens misgaan. Den Blijker wist al vele keukens op te lappen en vond via programma's als dit ook zeer vakbekwame lui. Alleen was dit project dus te hoog gegrepen. Van Dam zegt meer tijd kwijt te zijn geweest aan het managen van mensen dan aan het daadwerkelijk koken.

Zie ook:
- Hermans Helden: Erik of Krispijn?
- En Herman den Blijker zag dat het goed was… of niet?
- Kookprogramma's van RTL 5 naar RTL 4

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hermans Helden toch iets te hoog gegrepen

  1. Marcel Johannes

    Wat haddden ze dan gedacht dat het opstarten en keukentechnisch structuur brengen en zeker van een project als las palmas van Herman een eitje zou zijn!!!!
    en dan nog het raar vinden dat je meer moet managen dan koken???? HALLO???? geloven we nog in sprookjes??? Laat ik het zo zeggen als je niet weet wat je moet doen dan kan water heel diep zijn pfff… Niets te verwijten aan Herman!!!!
    alles voorgekauwd en nog mauwen als je iets voor je kiezen krijgt!!! met alle respect voor mijn mede vak broeders maar je zou toch moeten weten wat het inhoud als je op een bepaalde hoogte iets neer mag..nee moet zetten dat het wel eens niet makkelijk zou kunnen zijn en dat het zeker elke dag weer grote uitdagingen zou brengen!!!

    marcel….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>