Na RTL 4 gaat ook RTL 5 klussen

De dinsdagavond van RTL 4 was altijd de woonavond, met programma's als De TV-Makelaar en klusprogramma's als Bouwval Gezocht en In Holland Staat Een Huis. RTL 5 krijgt nu ook een klusprogramma: 169 Huizen. Daarin worden niet daadwerkelijk 169 huizen opgeknapt, maar het gaat om drie panden. Het programma is een samenwerking met de gemeente Rotterdam.

In de Havenstad staan nogal wat huizen met zwaar achterstallig onderhoud. De gemeente heeft deze opgekocht en verkoopt ze tegen dumpprijzen aan wie het maar hebben wil. Kost een beetje eengezinswoning al snel 200 duizend euro, in Rotterdam mag je je al eigenaar noemen voor 40 duizend euro.

Natuurlijk is er wel een addertje onder het gras; je wordt verplicht het pand grondig te renoveren en je moet er minstens twee jaar blijven wonen. In totaal gaat het om 169 huizen, maar voor het RTL-programma worden drie panden gevolgd. De zender berekent voor dat je nog minstens 80.000 euro kwijt bent aan het klussen.

De bedoeling is dat op 1 november de sloophamer ter hand wordt genomen, de hele verbouwing duurt zo'n tien weken. 169 Huizen zou zodoende ergens in december al op de buis kunnen komen. Meer details op de RTL-pagina.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Na RTL 4 gaat ook RTL 5 klussen

  1. Valpa

    klinkt tof!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>