Bart in ‘t Hout: RTL niet slechter, rest beter geworden

Het afzwakkende marktaandeel van RTL heeft niets te maken met matig bekeken programma's als Wilma Nanninga Privé, Heel Holland Helpt, Lost in Tokyo of Beauty en de Nerd. "RTL is niet slechter geworden, maar de andere zenders beter", verklaart algemeen programmadirecteur Bart in 't Hout de achterblijvende prestaties in De Pers. De vier zenders van RTL zouden een marktaandeel van 35% moeten veroveren, maar behalen dat niet. "Ergens dit najaar gaan we nog naar dat percentage groeien. Echt waar."

Toch erkent hij dat er een en ander schort aan de huidige prestaties. "Ik zal niet zeggen dat er geen vuiltje aan de lucht is. We hadden een
rottige zomer, maar het gaat nu echt wel beter. Ik doe niet mee aan
paniekgedachtes."

In De Telegraaf vertelt hij over de week van RTL 4: "Maandag-, dinsdag- en woensdagavond zijn prima. Donderdag en vrijdag
zijn nieuwe avonden en die zullen er eerst in moeten slijten bij de
kijker en dat gebeurt wel of niet. Dit is televisie en ja, daar mislukt
ook wel eens wat. Ook over zaterdag en zondag zijn we content. Idols was een groot succes en met voetbal en Gooische Vrouwen
zijn we ook tevreden. Het nieuwe programma van Wendy van Dijk trok
vrijdag bijna 700.000 kijkers en in de herhaling op zondag nog eens
500.000, dat zijn er samen ook 1,2 miljoen."

Het is natuurlijk niet het sterkste verweer door met het beschuldigende vingertje naar de concurrent te wijzen. Al is het waar; de rest is sterker geworden. Maar je kunt ook zeggen: RTL heeft de rest sterker laten worden, door niet op tijd in te grijpen.

Eerder dit weekend schreef Zappen dat de programmadirecteur heel wat af te leggen heeft aan zijn hogere bazen. Meestal wordt niet ingegaan op dergelijke geruchten, maar De Telegraaf weet hem wel een uitspraak daarover te ontlokken. "Of mijn positie ter discussie staat? Hou toch op, dat is klinkklare onzin!"

Zie ook:
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn
- Toch nog 1,2 miljoen kijkers voor Heel Holland Helpt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>