RTL neemt ook ziekenhuis reality-serie

Realityseries vanaf de Eerste Hulp waren altijd voorbehouden aan de Publieke Omroep. Op Nederland 1 kun je vrijwel dagelijks programma's als Ingang Oost, Het Kinderziekenhuis, Centrale Huisartsenpost of Afslag UMC kijken. SBS 6 merkte dat succes vorig jaar al op en kwam met Trauma Centrum. Aangezien Hilversum nog steeds het karakter van een kopieermachine heeft, komt RTL nu ook met een ziekenhuisserie.

Stadsziekenhuis is vooralsnog exclusief voorbehouden aan de zondagavond van RTL 8. Hierin staan de camera's opgesteld in het Waterlandziekenhuis in Purmerend. 'De jongste telg uit de
family of stations biedt met deze realityreeks acht weken lang
impressies die bol staan van drama, vreugde en hectiek', aldus een jubelend RTL in een persbericht. De omschrijving van het programma klinkt vervolgens weinig onderscheidend ten opzichte van bestaande ziekenhuisseries.

Evengoed valt het te prijzen dat RTL zijn 'jongste telg' nu eindelijk aankleedt. Eerder kon Zappen al melden dat er een mannelijke variant op Holland's Next Topmodel komt en ook Looking Good is exclusief te zien op de 'vrouwenzender'. Ook de Eredivisie Vrouwenvoetbal is alleen te zien op RTL 8. De komende weken zullen er meer programma's aan de zender worden toegekend.

Zie ook:
- RTL hoopt op betere kijkcijfers vrouwenvoetbal
- RTL zoekt nu ook naar mannelijk topmodel
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “RTL neemt ook ziekenhuis reality-serie

  1. Vincent

    Maar of RTL8 nu dan van plek 10 van alle zenders af kan komen, is weer een andere vraag :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>