Cliffhanger Gooische Vrouwen: Willemijn dood of huis ontploft?

Gisteren was de laatste aflevering van Gooische Vrouwen. Zoveel was me op voorhand niet duidelijk, maar met zo'n loeispannende cliffhanger moet dit wel de laatste uit het derde seizoen zijn geweest. Willemijn heeft net haar ja-woord op huwelijkse voorwaarden gegeven als de vier vrouwen een cadeautje van een anonieme gever openen. Het presentje is van Tippiwan, die een bom in elkaar heeft geknutseld. "Ik herken het handschrift", mompelt Cheryl nog. De au-pair staat inmiddels zelf met Remi bij de douane op Schiphol. Loopt dat goed af? Twee opties.

Zelf dacht ik namelijk: de bom zit in het doosje en ontploft dus in het gezicht van Willemijn, Cheryl, Anouk en Claire. Een mooie gelegenheid om Willemijn de serie uit te schrijven, aangezien actrice Annet Malherbe niet door wil gaan met de rol. Extra zuur is natuurlijk dan dat ze op huwelijkse voorwaarden is getrouwd, waardoor manlief Evert niets krijgt.

Maar mijn collega Hester van Vrouw.blog.nl verklaarde me voor gek. "Nee joh, dat huis van de Morero's vliegt de lucht in." Dat zou ook veel verklaren. Iedereen denkt dan dat de oppas en Remi de lucht in zijn gegaan, terwijl Tippiwan dus eigenlijk Remi heeft ontvoerd. Bovendien is het huis al te koop gezet, wat impliceert dat het geen deel meer uitmaakt van de vierde serie. Ook hier iets extra wrangs; het vuurwerk zou elk moment gaan beginnen. Het geknetter zou dus niet in eerste instantie bij de dames een lichtje doen branden.

Iemand anders nog andere theoriën?

Zie ook:
- 'Overeenstemming over vierde seizoen Gooische Vrouwen'
- Maar alle Gooische Vrouwen zouden toch stoppen?

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Cliffhanger Gooische Vrouwen: Willemijn dood of huis ontploft?

  1. alez

    ik denk dat er helemaal niks gebeurt. tippiwan gaat op reis en ziet dan dokter rossi. die ziet dat ze Remi bij zich heeft. dan wordt ze gearisteerd en komt de politie er achter dat ze 2 mensen heeft vermoord

      /   Reply  / 
  2. Herman

    2? ik tel er zeker 3: Greet Hogenbirk, de belastinginspecteur, de oppas. en dan zijn er nog enkele afpersingszaken met Claire.

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    Waarom moest die belastinginsepcteur eigenlijk dood? Ik ben namelijke pas halverwege seizoen 2 begonnen met kijen…

      /   Reply  / 
    1. Bas

      De belasting inspecteur heeft tipi wan vermoord, omdat ze wist dat Martin en Cheryl in de schulden zitten. De belastinginspecteur zou dit bevestigen. Cheryl en Martin zouden moeten bezuinigen, dus zou tipi wan mischien weg moeten…… That’s it.

        /   Reply  / 
  4. Nick

    Die bom doet het geen eens.

      /   Reply  / 
  5. nina

    hoe kan die bom dan in een keer in het huis van cheryl terecht komen? het feest wordt toch bij willemijn thuis gevierd?

      /   Reply  / 
  6. Herman

    Misschien is de doos een afstandsbediening?

      /   Reply  / 
  7. Marjolein

    Waar is jullie gevoel voor romantiek, Willemijn realiseert zich natuurlijk in de laatste fractie van een seconde dat er een bom in de doos zit en stort zich naar voren. Daarmee redt ze haar vriendinnen van de dood (ze is ‘groot’ genoeg) en laat ze zelf het leven. D’r moeder maakt zich vervolgens vooral druk om de verloren geraakte oorbellen. Tippiwan stapt in het vliegtuig naar Thailand samen met de dokter met wie ze immers al langer een verhouding heeft. Helaas pindakaas voor onze Tippi wordt dat vliegtuig net bestuurd door Tom die meteen zijn zoon herkent en omdraait. Guttegur, wanneer begint het vierde seizoen eigenlijk…

      /   Reply  / 
  8. RalfOnline

    Hahaha, er zijn al weer genoeg mogelijkheden!!! Ik kan nu al niet wachten op het vierde seizoen…

      /   Reply  / 
  9. Jascardi

    De laatste aflevering is nooit opgenomen, maar ze zouden met ze allen naar het buitenlad gaan. Maar vanwege Susan Visser is dit niet doorgegaan, dus ik denk dat er niemand dood zou gaan maar nu Willemijn de serie uitgaat zal zij wel overlijden door de bom.

      /   Reply  / 
  10. Cees

    Als je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd kun je nog best van je overleden partner erven! Om te voorkomen dat Lodewijk niets kan erven zou Willemijn een testament moeten hebben waar dat in zou zijn geregeld.

      /   Reply  / 
  11. Cas

    Willemijn zal niet herkennen dat het een bom is, want ze zei: “Het lijkt wel een grote kookwekker”. Iets lachwekkenders heb ik nog niet meegemaakt deze zondagavond!

    Dat het seizoen hier zo abrupt stopt, heeft natuurlijk alles te maken dat er uiteindelijk maar 9 afleveringen zijn gemaakt en geen 10 (zoals eerder afgesproken). Aflevering 10 komt dan ook wel volgend jaar, als aflevering 1 ;)

      /   Reply  / 
  12. Herman

    @ Cas: er is inderdaad een aflevering tussenuitgehaald, maar dit was niet de laatste aflevering. De ‘ontbrekende’ aflevering kende een hoofdrol voor Anouk (Susan Visser), die om begrijpelijke redenen daar even geen trek in had.

      /   Reply  / 
  13. Sjon van der Roggelkamp

    Is dit eigenlijk wel een cliffhanger? Ik kan me voorstellen dat deze aflevering met de bom geschreven is vanuit de onzekerheid of er nog wel een vervolgserie komt of dat Gooische Vrouwen definitief verleden tijd is. Het ontploffen van de bom kan ook in het licht van dit laatste worden gezien.

      /   Reply  / 
  14. Joop

    Volgens mij zijn de laatste 2 afleveringen in 1 aflevering gepropt. Het lijkt me dat Anouk (Suzan Visser) naar Afrika moest, omdat ze zwanger zou zijn van die Abula…, de afrikaanse vuilnisman.

    Tom bestuurt het vliegtuig niet met Tippi Wan erin niet, want hij is op de bruiloft.

    Ik denk eigenlijk ook dat het huis van de Morero’s ontploft. Evert en Willemijn gaan in Wassenaar wonen, het nieuwe huis van Willemijn was toch kleiner dan haar oude huis. Willemijn heeft nog een “gastrol” in de eerste aflevering van de nieuwe serie

    En wat gaat Merel eigenlijk doen?

      /   Reply  / 
  15. Jordy de Mol

    Vergeet niet dat in seizoen 2 dokter Rossi het met Tippiwan bleek te doen!

      /   Reply  / 
  16. marlou

    Geweldig deze reakties allemaal, vind het leuk om te lezen wat mensen allemaal bedenken zonder dat er iets onthult wordt.
    Sommige mensen zouden zo een nieuw script kunnen schrijven.

      /   Reply  / 
  17. lisetb

    ik zal niet weten wat er gaat gebeuren en ik ga het niet eens uitdenken!! Des te meer ik verrast word door het telkens weer waanzinnig verassende concept van de Gooische Vrouwen!! ode!

      /   Reply  / 
  18. Anoek

    ?Heey!! Jammer he dat willemijn eruit gaat pff .. zeker een klifhanger maar marjolein heeftw el fantasie zeg :P
    Ik denk dat anouk cheryl en die ander XD weet ff neit meer hoe ze heeft dat die wegspringen en dat willemijn dan overlijdtt..
    alleen hoe komt het dat die bom in cheryls huis ligt ??? geen ideee noujaa wanneer begint eht weer:P
    Doegg

      /   Reply  / 
  19. Manon Pinkster

    Hallo,
    Waarom altijd de leukste van gooische vrouwen.
    Erg tippy wang moet er uit/

    Liefs Manon

      /   Reply  / 
  20. kees

    @bas het is andersom tippiewan vermoorde belasting inspecteur

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>