Reisverslag staatsbezoek India met pittig commentaar bij RTL

Peter van der Vorst is misschien wel de meest kritische royaltywatcher van Nederland. In RTL Boulevard plaats hij vrijwel altijd een kanttekening bij het doen en laten van de Oranjes. Het leverde hem dit jaar een nominatie op voor Coole Bontgenoot, maar hij leefde waarschijnlijk door zijn commentaar ook jarenlang gebrouilleerd door met kroonprins Willem-Alexander. Inmiddels is het doodzwijgen voorbij, al zou dat met het reisverslag dat hij voor RTL 4 maakte wel weer eens in ere kunnen worden hersteld.

Van der Vorst reisde met de Oranjes mee op hun staatsbezoek door India. Veel beelden zagen we al voorbijkomen in RTL Boulevard, maar hij had genoeg materiaal om een uurtje te vullen op RTL 4.

Gisteren zagen we al enkele voorproefjes in De Wereld Draait Door en dat liegt er niet om. Prinses Máxima verslikt zich bij een diner en legt dit uitgebreid uit. "Aan de prins die net hersteld is van nierkanker", bagatelliseert Van der Vorst haar gekuch in de voice over. En zo zijn er meer venijnige/valse uitspraken te horen.

Naar het schijnt is er een Koninklijke knippeldienst die alles in de media over de Oranjes bijhoudt. En de leden van het Koninklijk Huis wagen zich zo nu en dan aan zo'n videoband of knipselmap. Ben benieuwd hoe ze reageren op deze docu.

Op Reis met Willem-Alexander en Máxima, 22.30 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>