Explosieve laatste aflevering RTL 5-serie Heroes

Het gaat een spannende aflevering van Heroes worden vanavond op RTL 5, de science fiction-serie die sinds een half jaar bij de zender is te zien. Het is de laatste aflevering van het eerste seizoen en vanavond gaat het er op aankomen: kan de exploderende man worden gestopt? En misschien nog wel belangrijker: wie gaat er exploderen: Peter Petrelli, Candice Willmerr of Sylar?

Nog even een resumé: Heroes gaat over een groep mensen met bovennatuurlijke krachten. De een kan vliegen, de ander reist door de tijd, weer een ander loopt door muren en de volgende kan zichzelf genezen. Peter Petrelli is een soort kameleon. Zodra hij in contact komt met een soortgenoot, beschikt hij over hun gave. Sylar is ook een soort kameleon. Hij ziet het als zijn taak om deze 'foutjes van de natuur' uit de weg te ruimen. Door in hun schedel te kijken, kan hij wel zien hoe hun gave werkt en neemt hij deze over.

Inmiddels zijn de heroes er achter dat er in New York een allesvernietigende bom af zal gaan. Deze bom is een mens. In de toekomstdromen was het altijd Peter Petrelli. Maar er dus ook een hero (Candice Willmerr) die de kracht heeft zich in andere gedaantes te veranderen. Oftewel: er zijn drie personen die kansmaken de exploderende te zijn. Los daarvan: velen hebben zich ook tot doel gesteld om Sylar te stoppen. Maar hoe doe je dat? Sylar slachtte intussen tientallen heroes en is door al zijn gaves supermachtig geworden.

Zelf vind ik Heroes één van de beste sf-series die ik in de laatste jaren heb gezien. Hoewel het stikt van de karakters, leef je toch met allemaal mee. En al die gaves fascineren ook wel. Een ander pluspunt is dat RTL de serie aan een stuk heeft uitgezonden, zonder onderbrekingen. In Amerika is intussen het tweede seizoen begonnen en zijn er ook plannen voor een spin-off. Ik kan niet wachten. Volgende week meteen al het begin van seizoen 2.

Heroes, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Bovennatuurlijke krachten in nieuwe RTL-serie Heroes

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Explosieve laatste aflevering RTL 5-serie Heroes

  1. WJ

    Inderdaad, een absolute topserie. Een mooie mengeling van science fiction, fantasy, en menselijk drama. Met puntgave special effects, een intelligent verhaal vol verrasende wendingen en prachtig acteerwerk.
    Zelf volg ik hem elke woensdagavond op de BBC – ik vind het nu eenmaal prettiger om zonder reclameonderbrekingen en afgekapte aftitelingen naar zoiets leuks te kijken. Bovendien biedt de BBC elke aflevering een kijkje achter de schermen (ook de moeite waard). Overigens loopt de BBC twee weken achter op RTL5.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    @WJ: lang leve de hd-recorder. heerlijk reclames doorspoelen.

      /   Reply  / 
  3. riki

    “Volgende week meteen al het begin van seizoen 2.”

    Helaas zal RTL5 volgende week niet meteen beginnen met seizoen 2, zij hebben de schema’s aangepast, er staat nu een shock doc gepland en in december films (dat betekend ook het einde van Prison Break)
    Wel kan ik je zeggen dat seizoen 2 weer echt spannend begint te worden… (na een kleine inzinking)

      /   Reply  / 
  4. Herman

    @Riki: thx voor die update. ik kreeg vandaag mijn tv-gids binnen en daar stond Heroes gewoon vrolijk in.

      /   Reply  / 
  5. M arijn

    Zo explosief vond ik de laatste van seizoen 1 nu ook weer niet.. maar de serie is gewoon ge!wel!dig!!

    Die spinoff gaat btw niet door vanwege de stakingen bij de schrijvers. En seizoen 2 stopt daar 3 december :( Helaas helaas.

      /   Reply  / 
  6. CGS

    ik hoop zo dat het verder gaat he :|
    OOOOH ECHT..
    Ik hou van die serie heroes.

      /   Reply  / 
  7. cynthia

    heyyy
    maar heroes fans wanneer komt seizoen 2 dan op de nederlandse zender??? want ik kan het niet vinden wanneer dat begint. en ben verslaafd er aan
    groetjes

      /   Reply  / 
  8. Desiree

    Waneer wordt heroes seizoen 3 uit gebracht ik ben echt verslaaafd aan die serie.

    Groettjesss.

      /   Reply  / 
  9. Wiihoe

    Seizoen 3 komt in Amerika in september weer op de buis. RTL5 laat ons trouwens behoorlijk in de steek wat betreft seizoen 2. Maar misschien start deze ook in september.

      /   Reply  / 
  10. Sylvia

    Wordt Heroes nog wel uitgezonden , ik hoop het en dan gaarne het liefst nog deel 1 ook nog uitzenden want het is te lang geleden
    hoor graag

    mvg Sylvia

      /   Reply  / 
  11. issa

    -.-’ omg , seizoen 2 , was all uit heb hem afgekeken :S alleen waar het nergens op slaat is het dat ze seizoen 3 niet laten zien ( denk ik ) :S -.- in belgie wel in nederland niet -.-

      /   Reply  / 
  12. Marino

    Seizoen is in Amerika nog niet eens uit in Amerika. Het start daar op 22 september.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>