Radioactive-blogger Jorn wint 2900 euro in Deal or no Deal

Van harte gefeliciteerd Jorn met het winnen van 2900 euro in Deal or no Deal. Het is misschien niet zo'n joekel van een prijs als je er vaak uit ziet gaan, maar voor twee dagen opnames is het nog altijd een heel leuk bedrag. Het zat de blogger van Radioactive dan ook niet mee, door meteen de doosjes met 250.000 en 125.000 euro te openen. Misschien had hij moeten stoppen bij het bod van 4100 euro, maar een gokje wagen is natuurlijk ook altijd spannend!

"Het was een slechte aflevering, want ik opende meteen de twee duurste dozen. Grrrr! De kans daarop is 0,05 x 0,05 = 0,25 procent", vertelt Jorn Agterberg aan Zappen. Met zijn geldprijs gaat Jorn een vriend opzoeken in Australië. "Daarnaast wilde ik graag een geluidsdichte radiostudio bouwen thuis, maar gezien het bedrag wordt het meer iets van 'apparatuur (goede microfoon) voor mijn radiowerkzaamheden'. En ik wilde ook graag een nieuwe computer kopen."

Maargoed, we hebben nu dus een insider bij Deal or no Deal. Eerder vandaag verklapten we al iets over de gang van zaken bij de dagelijkse spelshow van RTL 5. De meeste mensen vragen zich toch af hoe het met de kandidatenselectie gaat. "Ze zijn op zoek naar personality's", weet Jorn intussen. Eigenlijk wel logisch. De makers hopen dat de kijker zich verbonden voelt aan een kandidaat, zodat ze elke dag weer inschakelen. Dat gaat moeilijk bij een muurbloempje of iemand die dichtklapt wanneer een camera op hem of haar staat gericht.

Maar hoe kan het dan dat de ene kandidaat wekenlang te zien is, terwijl de andere al na een paar uitzendingen wordt geselecteerd? "Iedereen moet een multiple choice vraag beantwoorden. Uit de goede antwoorden wordt dan één iemand tot hoofdkandidaat van die aflevering gekozen. Er wordt gezegd dat de selectie geheel at random door de computer gebeurt. Maar het heeft er wel alle schijn van dat kandidaten die leuk zijn voor de show, er langer in blijven." Zappen kan alvast onthullen dat Michel (kledingverkoper), Derk-Jan (student) en Haci (verkoper) zodoende tot diep in december elke dag te zien zijn.

Nog een paar weetjes dan: per opnamedag staan vijf uitzendingen gepland. Genoeg voor een week dus. Het is de bedoeling om elke dag een ander kledingsetje aan te trekken. Belachelijk natuurlijk, de mensen thuis dragen ook rustig twee of drie dagen dezelfde kleding. Overigens is dat bij andere quizjes niet anders.

Inmiddels hebben zich zo veel kandidaten aangemeld voor het programma, dat producent Endemol heel ruim de keuze heeft. De wachtlijst voor de selectie is dan nu ook al vele weken lang. Iedereen die een poging waagt: succes, en probeer over te komen als een charismatische personality. Al is dat iets dat je hebt of niet.

Zie ook:
- Deal or no Deal: vanavond sluit Jorn zijn deal. Of niet?
- Hey, een bekende in Deal or no Deal!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radioactive-blogger Jorn wint 2900 euro in Deal or no Deal

  1. Vincent

    Was dit nou het verslag dat ons al twee weken beloofd word? Ik had eerlijk gezegd wel ietsje meer verwacht. Maargoed, toch leuk om eens te horen/lezen. Bedankt Jorn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>