RTL Z onderzoekt samensmelting met FD

De financiële verslaggeving zou binnenkort wel eens gedomineerd kunnen worden door één grote partij. RTL Z en FD onderzoeken momenteel een vergaande samenwerking, waarbij de partijen marktleider willen worden op het gebied van tv, mobiel, internet en print. Momenteel opereren beide partijen zelfstandig op dit gebied, al wordt het FD gesteund door BNR Nieuwsradio.

"We hebben al een initiatief samen ontwikkeld. Dat is Z24: de business internetsite op jongeren gericht. Daar zijn we aandeelhouder in. En het FD is daar de majority aandeelhouder in. Vanuit die gedachten zijn we met de FD Mediagroep-directie in gesprek gegaan: van zouden we niet meer met elkaar kunnen doen op een financieel platform gebied", aldus Frank Eijken, commercieel directeur bij RTL.

Het is dus nog niet zeker of er een huwelijk inzit voor beide partijen. Maar het feit dat de paringsdans nu openbaar is gemaakt, lijkt veelbetekenend. Wordt vervolgd.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL Z onderzoekt samensmelting met FD

  1. Valpa

    hoppa, en dan BNR naar RTL..

      /   Reply  / 
  2. Brian

    Ik stel Z24 voor, een 24/7 nieuwszender.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>