Heel Holland Hielp maar keek niet

Met veel tamtam werd Wendy: Heel Holland Helpt een maand of twee terug in de markt gezet. Samen met Idols zou deze titel RTL 4 uit het slop gaan trekken. De zender had zich vast likkebaardend opgemaakt voor Hart in Aktie-achtige kijkcijfers, maar dat viel vies tegen. Wist RTL 4 met Baantjer moeiteloos 2 miljoen kijkers te binden op de vrijdagavond, met Wendy: Heel Holland Helpt lag de piek wel op driekwartmiljoen. Nog altijd veel mensen, maar ik vermoed dat de score ver achter blijft bij de verwachtingen. Vanavond is de laatste aflevering te zien.

In het programma werd vier ton verstrekt aan mensen met de opdracht er iets goeds mee te doen voor een ander. Ze konden hun deel rechtstreeks investeren in de ander, maar ze mochten ook proberen om meer geld te maken van die 1000 euro. Daarvoor kregen ze een pasje, dat vele deuren opende bij bedrijven en andere instanties. Uiteindelijk had de groep ruim 2,7 miljoen euro te besteden.

Zal Heel Holland Helpt nog eens terugkeren in de programmaschema's van RTL? Op de programmawebsite wordt nadrukkelijk gezegd dat het 'voorlopig de laatste' aflevering is. Ik verwacht geen terugkeer meer. Wendy van Dijk zou er goed aan doen eens iets anders op televisie te doen dan weldoenerij. Het lijkt er op dat de kijker dat nu wel gezien heeft.

Wendy: Heel Holland Helpt, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn
- Wendy nog meer weldoener voor RTL 4
- RTL 4 speelt Wie Ben Ik? op Oudejaarsavond

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Heel Holland Hielp maar keek niet

  1. Mark

    En toch was/is het een mooi programma.

      /   Reply  / 
  2. Tom

    Productioneel zat het goed in elkaar, het was het type show dat de doelgroep aangaf te willen zien, en toch haken de kijkers af..

    En echt concurrentie was er ook niet, aangezien dat sterren dansen op het ijs echt zijn beste tijd heeft gehad.. enfin, zonde..

      /   Reply  / 
  3. Erick

    Weldoenerij kan wel, maar dit was overdone. Bij het spotje, vooral bij shots van een meelevende Wendy, schoot het glazuur spontaan van mijn tanden. Daarom heb ik ook maar een paar minuten gekeken; het is té zoet en teveel geproduceerd. Authentieke televisie aub!

      /   Reply  / 
  4. Dario

    Blij dat deze onzin afgelopen is. Kan Wendy eindelijk weer eens normaal eten. Ze ziet er de laatste weken uit alsof ze anorexia heeft. En wat heeft ze toch voor ordinaire tatouage op haar pols?

      /   Reply  / 
  5. elwin

    Ik had een hekel aan dit programma, omdat ze de herhaling vóór een nieuwe aflevering van de Pfaffs geplaatst hadden… gewoon omdat het zo weinig kijkers trok! Zielig hoor RTL!

    Verder natuurlijk blij dat de laatste aflevering vrijdag geweest is!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>