Relaxed koken met Herman den Blijker in Kerst Zonder Herrie

De afgelopen weken was te zien hoe Herman den Blijker noodlijdende hotels er bovenop probeerde te helpen. De serie was een doorslaand succes met wekelijks een groeiend aantal kijkers ver boven het miljoen. De overstap naar RTL 4 heeft de topkok geen windeieren gelegd. Naar verwachting zullen dit jaar dan ook een stuk meer mensen een Den Blijker-kerstmenu voorschotelen, want ook dit jaar gaat Herman op tv voordoen hoe je een niet-gestresste Kerst kunt beleven.

Kerst is eigenlijk een feest waarbij we de geboorte van Jezus vieren, maar de meeste mensen zien het als een moment om gezellig samen te zijn en lekker te eten. En dan niet lekker van de afhaalchinees of uit de frituurpan, maar culinaire liflafjes en hoogstandjes. Nadeel daarvan is dat het veel voorbereiding vergt en ook een hogere mislukkingskans kent.

Herman den Blijker wil die angst wegnemen en laten zien dat het er ook allemaal heel relaxed aan toe kan gaan. Wie dus over twee weken een grandioos menu wil serveren, kijkt Kerst Zonder Herrie.

Daarna krijgt Herman zelf even vakantie, om vanaf februari weer vol aan de slag te gaan met het tweede seizoen van Mijn Tent is Top.

Kerst Zonder Herrie, 21.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL-kijkcijferkanon Herman den Blijker tekent drie jaar bij
- Herrie in het Hotel: Herman goes international
- RTL 4 brengt Mijn Tent is Top terug

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Relaxed koken met Herman den Blijker in Kerst Zonder Herrie

  1. markell wyers

    Ben grote fan van Herman den Blijker, ik kom ook uit Rotterdam. Heb net kerstmis zonder herrie zitten kijken maar kan ik ergens de recepten vinden om mijn eigen kerst voor 20 man zonder herrie te laten verlopen?

      /   Reply  / 
  2. Albert Huibers

    De gevraagde recepten kun je vinden wanneer je in google onder geavanceerd intikt Kerst zonder herrie.
    Je komt dan op een pagina van RTL4 en daar staan de volledige recepten

      /   Reply  / 
  3. Jan S.

    Wie weet hoe de Bistro heet waarin hij in de New York aflevering naar toe gaat?

    Heb binnenkort namelijk een reisje daar naar toe en zou daar wel eens langs willen.

      /   Reply  / 
  4. R. Idenburg

    Ik heb (toevallig) 2 jr. achtereen de kerst zonder herrie (New York) opgenomen en de receptuur uitgeprint. De cocktail met kreeft, vodka, komkommer en limoen was verrassend lekker. Maar…. zéér teleurstellend vond ik/ vonden we de kalkoenrollade. Het was nogal tijdrovend (receptuur heeft het over 5 uur voorbereiden) en het geprintte recept komt totaal niet overeen met de uitzending. Al met al heel erg slordig. Gelukkig heb ik het recept 10 dagen tevoren uitgeprobeerd en kwam zodoende achter de tegenstrijdigheden en fouten. Maar wie gaat er eerst 5 uur oefenen voor de kerst? Tenslotte heb ik mijn eigen rollade ontwikkeld, maar dan met parelhoendijen, morilles, etc. Die was 0% droog en (niet onbelangrijk) die had smaak! Ik ben absoluut niet verwaand of zo, maar ik had van Herman meer (zorgvuldigheid) verwacht. Ik zal meneer den Blijker uitvoerig informeren, zodat hij een volgende teleurstelling met kerst kan voorkomen. Maar bij deze de waarschuwing om de kalkoenrollade te laten voor wat het is. Verder ontbreekt het mij totaal niet aan respect voor zijn talenten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>