RTL 4 krikt vrijdagavond op met Shrek

Wat SBS heeft met Harry Potter, heeft RTL met Shrek. Omstreeks bioscoopreleases krijgen de zenders allerlei interviews en specials toegespeeld, de makers adverteren volop en de populaire films worden ook exclusief ondergebracht bij de desbetreffende zenders. SBS pakt daar de kerstdagen mee uit door de drie eerste delen van de Harry Potter-cyclus uit te zenden. RTL probeert de kijker weer te trekken naar de vrijdagavond met Shrek.

 

Ten tijde van Baantjer hoefde RTL 4 helemaal geen moeite te doen om het pubiek te lokken, ze stroomden massaal toe. Maar met series en programma's als Grijpstra & De Gier, Heel Holland Helpt en In Duet Met Hazes wilde het niet echt lukken.

Shrek is een populair groen monster. Miljoenen zijn verknocht aan de onhandige trol. RTL lijkt hiermee meteen een knaller in handen te hebben, want de andere zenders programmeren niet bijster veel interessante programma's. Maar een structurele oplossing voor de ingezakte vrijdag van RTL 4 is het natuurlijk niet.

Shrek Kerstspecial, 20.30 uur, RTL 4
Sherk (1), 21.00 uur, RTL 4

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL 4 krikt vrijdagavond op met Shrek

  1. De eerste runs

    van de Shrek films zitten volgens mij zonder uitzondering bij SBS, de film bij RTL komt uit de herhalingsdoos

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    Shrek 2 zit bij SBS, Shrek 1 bij RTL.. en Shrek 3 is pas uit op DVD ;) . Wel leuk, die christmasspecial van Shrek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>