Overbevolking RTL eist zijn tol; Sylvana contract kwijt

Het kon niet uitblijven: sterrenzender RTL gaat snijden in zijn personeelsbestand. Gezichten als Sylvana Simons en Sybrand Niessen, die voor 1 of 2 programma's per jaar op tv zijn, krijgen geen vast contract meer, meldt het AD. RTL wil ze in plaats daarvan op projectbasis inhuren. Ook Peter van der Vorst krijgt waarschijnlijk geen contractverlenging, al zal hij volgens RTL wel blijven bij Boulevard. Veel goedkoper en te zijner tijd zijn deze 'boegbeelden' ook makkelijker te lozen.

RTL had al een behoorlijk volle artiestenstal, toen het Talpa en diens gezichten overnam. Sindsdien is het achter de schermen vechten geblazen om een plekje voor de camera. Naar verluidt staan de RTL-sterren rijendik voor RTL Boulevard en is het ook bedelen om andere shows.

Zo sprak Linda de Mol bij haar nieuwjaarswensen nog de hoop uit op een nieuw programma. Chazia Mourali werd al dan niet vrijwillig ontheven van haar taak als presentator bij Char, Jack Spijkerman (die toentertijd een 10-jarig contract met John de Mol sloot) wordt zoetgehouden met de boodschap dat hij een format mag indienen en Ron Brandsteder hoefde dit najaar alleen zijn bed uit te komen voor een eenmalige Dancing with the Stars.

De vraag is natuurlijk: gaan de boegbeelden akkoord met een baantje op projectbasis, of slaan ze hun vleugels uit naar andere zenders. En als ze dat doen: wie zit er nog te wachten op nieuwe presentatoren? SBS gaf eerder al aan zijn presentatorenportefeuille op orde te hebben. Toch maar naar de Publieken dan? En: hoe eclusief is zo'n verbintenis op projectbasis; mogen deze mensen ook schnabbelen bij andere zenders?

Overigens zijn enkele RTL-gezichten nu al op projectbasis ingehuurd, zoals Caroline Tensen, Winston Gerschtanowitz en enkele andere Boulevard-deskundigen.

Zie ook:
- De thuiszitters van RTL
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn
- Bart in 't Hout: RTL niet slechter, rest beter geworden

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Overbevolking RTL eist zijn tol; Sylvana contract kwijt

  1. Matthijs

    nou Sylvana vind ik sowieso een beetje raar… met oud en nieuw stond ze te zingen bij dat feest op de Dam, en niet even, maar echt een lange tijd, en zo super vals, echt niet leuk om naar te luisteren.

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    heel begrijpelijk dat sylvana en sybrand worden geschrapt, deze zijn heel goed vervangbaar voor mensen met een vast contract, die niets te doen hebben. maar uit geruchten heb ik gehoord dat ook peter van der vorst uitgezwaaid mag gaan worden, wat ik vreemd vind. peter is de enige royaltydeskundige van RTL, is dus níet vervangbaar!

      /   Reply  / 
  3. //DESH\\

    Gewoon meer geld inversteren in goede programma’s.

      /   Reply  / 
  4. Herman

    @ Valpa: ze hebben ook nog Marc van der Linden, die ook per avond wordt betaald.

      /   Reply  / 
  5. brenda stoelenpoot

    Ik ben het eens met het ontslag van Sybrand. Hij presenteerde tv-makelaar zo overdreven en froukje de both vind ik ook niet leuk. Sylvanna vindt ik overings wel leuk in char en in het vroegere ‘tv-makelaar ‘. ik vind het ook jammer dat marilou le grand { nu pres,beestenbus } bij tv-makelaar wegmoest wegens froukje.

    trouwens ik heb jack spijkerman na de overname ook niet meer gezien. gebeurt daar nog iets mee ?

    De achmea kennisquiz moet ook stoppen net als ‘dancing with the stars ‘die programma’s kennen we nuwel.

    Op rtl 7 moet een gezeloige zaterdagavond show met als pres ‘chazia mourali en wendy van dijk ‘

      /   Reply  / 
  6. DePostduif

    Jammer dat Sybrand weg gaat, kan altijd wel lachen om de opmerkingen.

    Sylvana, blij dat die weg is/gaat. Die was inderdaad niet de beste om neer te zetten. Is die kennisquiz eigenlijk duur programma om te maken? Qua prijs kunnen ze aardig wat winnen.
    Maar Brenda,Wendy is gehaald voor grote shows en zal dus altijd op 4 worden ingezet, zeker op zaterdag.

      /   Reply  / 
  7. Dario

    Schoppen ze nu ook Winston “talentloos” Gerschtanowitz er uit? Lijkt me fijn…

      /   Reply  / 
  8. Valpa

    Winston staat onder contract van de Postcode Loterij (die show 1 januari was ondanks grove regiefouten wel érg leuk.. nieuw duo Beau en Martijn??!), dus die kan niet door RTL ontslagen worden. En Marc v/d Linden heb ik al een eeuwigheid niet meer gezien!

      /   Reply  / 
  9. bernard

    volgens mij heeft winston gewoon een contract bij RTL. De Talpa contracten zijn namelijk toen overgenomen. Hij doet nu boulevard en dat doet ie goed vind ik. Leuk met Albert. Hij heeft dus gewoon werk volgends mij! tenminste wat verjonging!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>