Algemeen programmadirecteur Bart in ‘t Hout weg bij RTL

Wat iedereen al verwachtte, is ook gebeurd: algemeen programmadirecteur Bart in 't Hout stapt op bij RTL. In 't Hout werkte nauw samen met Fons van Westerloo, die vorige week zijn vertrek als CEO bekendmaakte. Toen werd meteen al gezegd dat In 't Hout waarschijnlijk ook zou opstappen. Zijn functie wordt niet meteen opgevolgd, maar zal worden volbracht door de nieuwe CEO Bert Habets.

In 't Hout trad iets meer dan twee jaar geleden aan bij RTL, nadat hij eerder met Fons een team vormde bij SBS 6. In die afgelopen twee jaar is het niet heel goed gegaan met RTL. Met name het laatste jaar is het marktaandeel van de zenders teruggelopen en werden een aantal flops en minder succesvolle programma's in de markt gezet, zoals Heel Holland Helpt, Opvolger Gezocht, Lost in Tokyo en From Alaska with Love.

"RTL 4 als brede familiezender onvoldoende in de markt is gezet", vertelde Habets aan RTL Z. "En we hebben gewoon pech gehad met een aantal nieuwe programma's." De nieuwe topman belooft verder niet te saneren in programmabudgetten, meldt Broadcast Magazine. "De programmabudgetten zijn nog nooit zo hoog geweest en meer dan voldoende om de zenders opnieuw op de kaart te zetten. We gaan in 2008 echt bouwen aan een nieuwe groeifase." Scheidend topman Fons van Westerloo liet in verschillende interviews wel doorschemeren dat een aantal gezichten zal afvloeien of moet inleveren op salaris.

Habets belooft verder hoog in te zetten op nieuwe media.

Zie ook:
- Fons van Westerloo kan zijn spullen pakken
- Overbevolking RTL eist zijn tol; Sylvana contract kwijt
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Algemeen programmadirecteur Bart in ‘t Hout weg bij RTL

  1. Simon

    Habets gaat in z’n eentje dus gewoon hetzelfde werk doen als Van Westerloo en In ‘t Hout samen! Allen zou hij vast niet het bedrag krijgen wat Van Westerloo en In ‘t Hout samen verdienden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>