Moordzaak heropend door Het Zesde Zintuig

Het Zesde Zintuig gaat de kwart-finales in. De afgelopen weken zagen we telkens vier kandidaten het tegen elkaar opnemen in de zoektocht naar paranormaal talent. Nu het kaf van het koren is gescheiden, is het tijd om de volgende krachtmeting aan te gaan. Hoewel, tussen het kaf zat ook het nodige talent. Een afvaller uit de vierde aflevering wist zelfs zoveel gedetailleerde informatie te geven over de Posbank-moord, dat de politie een nieuw onderzoek is gestart.

In 2003 ging Alex Wiegmink een stukje joggen door het bos. Niets bijzonders, dat deed hij wel vaker. Alleen kwam hij nooit meer terug van het joggen. Nog dezelfde dag is zijn lichaam honderden kilometers verderop teruggevonden.

De vier kandidaten van Het Zesde Zintuig kwamen vorige week allemaal met eenzelfde verhaal. Alex zou worden lastiggevallen om wat geld, dat hij niet op zak had. Vervolgens kwam er een tweede (of derde) persoon bij die hem dodelijk verwondde. Het was zodoende geen moord met voorbedachte rade. Vervolgens is het lichaam in een achterbak vervoerd en verderop gedumpt.

Misdaad-verslaggever John van den Heuvel vertelde gisteren in RTL Boulevard dat één kandidaat heel wat wist te vertellen nadat de camera's waren uitgegaan. Ze noemde mogelijke daders met naam de toenaam, beschreef uitvoerig de daad, het motief, de route en de leefomgeving van de daders. Niet vaak gebeurt het, dat aan de hand van informatie van een paranormaal iemand, de politie nieuw onderzoek uitvoert.

Een mooie opsteker dus voor Het Zesde Zintuig. Daar zijn nu nog 8 kandidaten in de race om te worden uitgeroepen tot beste paranormaal begaafd persoon.

Zie ook:
- Leomiek Rijkenberg, potentieel winnaar Het Zesde Zintuig
- Eindelijk: tweede reeks van Het Zesde Zintuig

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Moordzaak heropend door Het Zesde Zintuig

  1. Lin

    Tsja, na de uitzending van Zembla afgelopen zondag, klinkt het mij toch wat dubieus in de oren… ik wil niet negatief zijn, maar je zou haast gaan denken dat de persoon in kwestie meer van de moord afweet omdat hij/zij er wat mee te maken heeft. Maar dat is dan wel weer erg paranoia… Ik geloof best dat er meer is tussen hemel en aarde, maar dit soort shows vertrouw ik doorgaans niet. Paranormaal begaafd zijn is een gave, of een talent, maar geen entertainment.

      /   Reply  / 
  2. Niels

    Het is niet de Postbank-moord, maar Posbankmoord, genoemd naar de plek waar het gebeurd is!

      /   Reply  / 
  3. lydia

    OMG…
    Ik ken mezelf nu wle aardig goed. en weet ook vaak wat er gebeurd is in een omgeving. dit zie ik, voel ik en het speelt in mijn hoofd af als een soort flashback..
    Btje late reactie misschien maar dit is mijn verhaal:
    Ik had afgelopen week met school een excursie in duitsland en op de terugweg hebben we een korte pauze gehad op de locatie Posbank, ik had er nog nooit eerder van gehoord maar was al snel onder de indruk van de prachtigge natuur…we hadden maar 20minuutjes pauze daarna moesten we door..
    Ik ben zelf gaan wandelen vanaf het parkeerterein een weggetje tussen de heide in.. en ik genoot volop ik ging fotos maken van mezelf en van de natuur enzo totdat ik ineens een donkere slurf zag(in de onzichtbare wereld) en zag op een kleine afstand van me af omg hier is wat ergs gebeurd. en toen keek ik betr en kreeg ik idd dingen door van een moord.
    en best wle in shock ben ik later weggegaan weer naar de auto en op weg naar huis.
    Tog dacht ik ik wil eens op google kijken over posbank..
    en toen stuite ik op dit bericht..
    Heel herkenbaar.
    Nu weet ik dus 100procent zeker dat ik echt die gave heb.. poeeehhh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>