Het rommelt bij RTL Boulevard

RTL Boulevard pakte gisteren uit met een grote primeur: Georgina Verbaan is betrapt in een Leids café waar ze vreemd ging, vermoedelijk met Pieter van der Wielen (de medepresentator van Noorderlicht Nieuws). Een tip van een kijker, die zijn filmpje (opgenomen met mobiele telefoon) naar de redactie opstuurde. "Dit is echt heel vervelend om mee te maken als bekende Nederlander", leidde Gordon het filmpje nog in. "Maar dit is wel een programma dat zich hiervoor leent." Het riekt naar een dikke vette 1 april-grap. Ondertussen voert Daphne Bunskoek in de Spits nog even haar salarisonderhandelingen op. Het rommelt bij RTL Boulevard.

Waarom een 1 april-grap? RTL Boulevard gaat altijd stad en land af om zo veel mogelijk bronnen te raadplegen. Maar bij dit filmpje kwam noch Jort, noch Georgina aan bod. Ze spraken alleen de maker van het filmpje. Het lijkt mij dat je in zo'n geval anoniem wil blijven, maar deze man kwam met naam en al in beeld. Overigens ontkent Jort op zijn weblog dat het een 1 april-grap zou zijn. Ook dat is raar; overspel bespreek je toch eerst thuis?

Daphne dan. Een tijdje terug dook er al een berichtje op waarin Daphne werd gequoot. Ze zou zo langzamerhand wel genoeg hebben van Boulevard en iets anders ambiëren. Aangezien haar contract na dit seizoen afloopt, was het een mooi moment voor bezinning. Prima, maar ook dat bezinnen hoef je niet breed uit te meten in de pers. Tenzij je natuurlijk de onderhandelingen met je baas op scherp wil zetten.

In Spits vandaag doet ze dat nogmaals. "Als je zoiets roept in Nederland, staat gelijk overal dat ik ermee stop, of een talkshow wil. Ik wìl helemaal geen talkshow! Dat is heel vervelend, want ik presenteer Boulevard met veel plezier en dan moet er geen sfeer om heen hangen, dat ik het niet meer leuk vind en weg wil. Ik geef aan wat mijn ambities zijn."

Vervolgens herhaalt ze nog eens die ambities: de wat meer intellectuele en diepgravende reportages, over zaken die nu nauwelijks aan bod komen op de Nederlandse televisie. "Ik vind de reportages van Louis Theroux over subculturen in Amerika op de VPRO heel boeiend. (…) Het lijkt mij heel boeiend om te duiken in iets waar veel over gesproken wordt, maar weinig echt bekend over is. Ik ben nu langzaam aan het denken hoe je dat soort dingen vorm zou kunnen geven. Meer journalistiek." Klinkt niet echt als een ultieme match met RTL, zo'n programma.

Vanavond de ontknoping in Georgina-gate. Ik gok dat zij en Jort schaterlachend met een 1 april-onthulling komen.

RTL Boulevard, 18.35 uur, RTL 4

Zie ook:
- Daphne Bunskoek wilde beelden zoenende Georgina niet uitzenden
- Daphne Bunskoek wil meer dan RTL Boulevard
- Daphne Bunskoek niet aangetrokken voor RTL Boulevard

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Het rommelt bij RTL Boulevard

  1. Jan

    Beau is toen ook op 1 april gestopt

      /   Reply  / 
  2. Wiebe

    Een 1 april-grap? Op 31 maart? Lijkt me sterk – of het is wel een hele slechte grap.
    En die kop ‘Het rommelt bij Boulvard’ is spannen en erg suggestief, maar dekt de lading van het verhaal dat eronder staat absoluut niet.

      /   Reply  / 
  3. ganesha

    Daphe zou inderdaad bij een wat intelligenter programma beter tot haar recht komen.
    Dat ochtendprogramma deed ze vroeger erg goed
    en had heel wat meer inhoud als boulevard.
    Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.

      /   Reply  / 
  4. Beatrx

    Daphne mocht laatst Madonna interviewen, zo goed deed ze dat nou ook weer niet. Het is geen huppelk*t, maar of ze de inhoud heeft om avond na avond een talkshow boeiend te houden?????? Ik weet het niet.

      /   Reply  / 
  5. Bram

    Ben het met Beatrx eens. Een typisch geval van zichzelf overschatten.

      /   Reply  / 
  6. Geert Schipper

    Laat me niet lachen. Daphne Bunskoek wil meer inhoud. Louis Theroux-achtig… nou Daphne, in drie seizoenen RTL Travel heb je nooit iets laten zien wat maar in de buurt kwam van de scherpte van Louis. Succes

      /   Reply  / 
  7. otto

    bij welk progam van rtl rommelt het niet ? het schijnt dat bij ieder program van rtl er geromelt of corupt zijn neem nou b.b en dgk winnars worden alvast gesteld of de finalisten want die worden tijdens het hele spel de handen boven het hoofd gehouden, neem nou huub die moest al zeker 6 mnd geleden al naar huis gestuurd worden en in de mnd. er na zeker 5 maal brian in mindere mate .

      /   Reply  / 
  8. ouwe

    ik heb een vraag aan de top van R.T.L. edat is deze . Waarom kan R,T.L. GEEN EERLIJKKE PROGAMMA’S MAKEN ? neem de recente real live soap de gouden kooi, er wordt door de red. zo veel oneerlijke beslisingen genomen in het voordeel van huub dat de kijkkers er mislijk van worden . de mede spelers of tewel millionairs die merken het ook .(IS r.t.l. eencorupte bende of zijn dat eerlijke progamma makers? ik betwijfel dat) hoop dat ze tot inkeer komen en huub niet zo beschermen en zijn zin geven er kan niet in de kooi getrouwt worden tenzij het iemand is die R.T.L. EENWERLD PRIMEUR GEGEVEN HEEFT dievedienen dat niet huub die aso.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>