Scheve gezichten door bijstandssoap Frogers

Het nieuws dat de Voedselbank de bijstandssoap Effe Geen Cent Te Makken met René en Natasja Froger sponsort, is niet overal in goede aarde gevallen. Het AD bericht vandaag over een storm van kritiek. "De
Frogers wordt verweten kijkcijfers te willen scoren en goede sier te maken
over de rug van bijstandsklanten. RTL wordt verdacht van een
publiciteitsstunt", aldus de krant. Verder vinden veel mensen in de bijstand het wel erg makkelijk om een maandje in bijna armoede te leven als je weet dat daarna alle rijkdom weer terugkomt.

Tja, natuurlijk valt er wat voor te zeggen. Maar als het gevolg van deze hele actie is, dat er meer begrip komt voor de situatie van bijstandsgezinnen, de Voedselbank of zelfs meer geld, dan moet het toch de moeite waard zijn? Het is het kip-ei-verhaal. Veel BN'ers maken dure, verre reizen voor een goed doel. Kost handenvol geld, maar ze halen ook veel geld op door het feit dat ze ambassadeur zijn. Dat levert zo'n stichting bekendheid op en meer giften.

Het beste voorbeeld is misschien wel Marco Borsato en Warchild. Voordat Borsato zich op deze organisatie stortte, kende niemand het. En nu is het een reusachtig goed doel.

Ander puntje van kritiek: de gage van de Frogers. Ze krijgen dus een uitkering van ongeveer 1160 euro en daar moeten ze het mee zien te redden. Maar ze krijgen volgens RTL ook 'een normale vergoeding' voor hun bijdrage. Een deel daarvan zou worden doorgestort naar de Voedselbank. Maar Natasja Froger ontkent deze gage. "Wij willen net zo leven als een bijstandsgezin."

Zie ook:
- RTL maakt bijstandssoap met René en Natasja Froger

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Scheve gezichten door bijstandssoap Frogers

  1. Mart

    Belachelijk waar maken mensen zich druk om.

      /   Reply  / 
  2. roelof

    net zo leven als een bijstandsgezin?
    ik vraag me dan af waarom ze een oude opel krijgen, want ik heb zelf in de bijstandf gezeten en toen heb ik me geen auto kunnen veroorloven
    als ze echt willen leven als bijstandsgezin moeten ze zelf in de supermarkt boodschappen doen en kijken wat het allemaal kost en dan pas klagen

      /   Reply  / 
  3. Marjan

    Erg jammer dat men ook maar denkt het te kunnen benaderen hoe het écht gesteld is met onze medeburgers die op het bijstandsniveau leven. De realiteit is heel anders. En dan de arrogantie om dit te kunnen laten zien in een maand op dit niveau te leven. En €1.500,00? Dit is hoger dan een bijstanduitkering. Kunnen per gemeente wat afwijkingen in zitten maar de meeste mensen met een uitkering dromen van een dergelijk bedrag. Inrichtingskosten? Veelal krijgt men niets eens de kosten voor een aanschaf van een wasmachine? Nee, heb dan de moed om mensen daadwerkelijk dit een half jaar te laten ondervinden. Alleen al het aanvragen van een uitkering neemt zeker 6 tot 8 weken in beslag om nog maar niet te praten van het aanvragen van een eventuele huurtoeslag. Ergens moedig van de Frogers maar mijn inziens
    is dit alleen maar bedoeld voor de kijkcijfers.

    Stichting Budget Support Assen

    kijkcijfers.

      /   Reply  / 
  4. Jose

    Wat een goed initiatief om te laten zien hoe moeilijk het is in de bijstand.Typisch Nederlanders om daar weer commentaar op te geven. Zij zijn waarschijnlijk jaloers dat ze zelf niet zijn gevraagd. Toppie RENE & NATASJA!!!

      /   Reply  / 
  5. Willeke

    Schandalig is het!
    Het niveau van de Nederlandse tv gaat hard achteruit!
    Noem maar op: koppelprogramma’s,
    program. over puberruil, over sex vooral véél sex en andere ordinaire rommel, allemaal inhoudsloze rommel!!!
    Al die presentatoren/presentatrices met hun “heb JIJ”of JIJ mag” schei toch uit!
    Kijk maar weer eens naar de aankondiging van Martijn Krabbe, Zit JIJ moeilijk, ga JIJ zus en heb JIJ zo…..
    Ik ben een hele jonge moderne vrouw, maar ik kijk liever naar een Duitse zender waar men nog mensen met U en ook met respect aanspreekt.
    Waar nog normale tvprogramma’s te zien zijn.

    Er zijn mensen die er echt niks aan kunnen doen in de bijstand te zijn, laat hen met rust!
    Maarrrrr…..diegene die niet WILLEN werken…..da’s nu net weer kostje voor hen.
    Die zeggen dan ook “zie je wel hoe slecht we het hebben…..” Die staan dan weer vooraan met klagen , maar wel een kratje bier en 2 pakjes shag in de winkelwagen………..Nee, weer een schandalig nutteloos en inhoudsloos programma!!!

      /   Reply  / 
  6. ANNET

    1.500.00 in de maand is inderdaad veel.Dat heb ik niet eens met me kinderen en alleen wao.en toch help ik me vriendin nog,die dus de frogers hun buurvrouw word.Ik mag niet eens naar de voedselbank,maar ga met haar mee.Ik zal ze dan ook zeker wel eens gaan zien.Maar als hun recht hebben op voedselbank met een inkomen van 1.500,00 euro dan zou ik dat al 13 jaar moeten hebben.Maar nix noppes nada.Ik voel me rijk bij me vriendin die dus vlak naast ze gaat wonen of liever gezecht hun naast haar.dat wijfie krijgt 20 euro in de week en verder alleen voedselbank.Maar ze krijgen een hartelijk welkom voor hun is het een grote stap.Maar als ik de kans krijg zal ik ze de echte waarheid vertellen hoe het hier gaat.Maar wel liefst zonder camera,s zal alleen moeilijk worden want zal ze wel zien bij voedselbank maar zal wel aangeven dan ik wil wel ff prive gesprek met jullie.
    Het laatste mailtje hier heb ik ff me bedenkingen over.Inderdaad hebben we allemaal geen geld maar we gaan inderdaad wel een kratje bier halen met ze alle en schag.En ook eten.Geen van ons heeft ooit vakantie we zien niets en komen nergens.Mogen we het dan a.u.b nog een beetje gezellig maken.Ik ben totaal afgekeurd door 2 keer een heftige operatie aan me rug.slik dagelijks tal van medicijnen voor depresies en nerveus zijn.ik 2 kids geen van de vaders draagt iets bij.Maar ik red het vraag niet hoe???Vandaar wel toppie rene naast me vriendin gaat wonen.Ik ben n.l geen fan van ze maar vind het knap ze het ff doen,en als ik het kan opbrengen wil ik ze graag het echte leven vertellen.Misschien kom ik en vriendin wel in beeld soms maar dan zal je een vrolijke zooi zien.Maar ik hoop de kans te krijgen ze ook zonder beeld te spreken want ik hoef niet zo nodig op beeld liever niet.Maar wat ik wel graag wil,is ze laten zien hoe mensen niet een maand maar dag in dag uit zo moeten leven.
    Nou morgen ff spandoeken maken als het lukt bloemenbak staat er al bij ze.Ik ook vernomen ze een oude opel krijgen maakt niet uit.Als je echt zo laag zit kan je geen eens auto rijden.Misschien zien jullie mij ook wel eens in een auto rijden als toch alles gefilmd word nou klopt maar die auto niet van mij maar van me oom hij betaald dan ook de wegenbelasting en verzekering en ik mag hem lenen en in rijden omdat ik dus door operaties niet mag sjouwen en tillen,het dus een boodschappen auto.en me vriendin help ik dus om haar boodschappen van voedselbank t.huis te krijgen.Maar normaal nee kan je geen auto rijden in de bijstand,dus waarom hun wel????ook al word het een oude opel hij kost wel wegenbelasting en verzekering.
    We heten ze van harte welkom maar hoop inderdaad ze ook de tijd nemen zonder camera.s om ff bij me vriendin langs te gaan.

      /   Reply  / 
  7. Henny

    Ik heb al 7 jaar een bijstands uitkering en niet omdat Ik dat fijn vind maar het is niet anders Ik word 60 en een betaalde baan zit er niet meer in Ik werk mij wel een slag in de rondte als vrijwilliger , met heel veel plezier .Als Ik uit de winkel kom heb Ik kramp in mn nek want de goedkope artikelen liggen onder in de schappen .
    Het is heel zwaar maar Ik heb geen schuld en draai elke cent geen 2x maar 5x om .en Ik wil wel 1 maand in Hun huis en leven zoals Hun leven Dus Natasja en René Ik hoor het wel van Jullie succes met het programma Ik ben benieuwd groetjes Mevr H Visser

      /   Reply  / 
  8. michael

    ik ben tegen het programma ff geen cent te make daarom heb ik de hyve opgericht ffgeencent.hyves.nl hier van hoop ik ook dat jullie lid worden bij de krabbels kunnen jullie je beklacht kwijt vraag of iedereen die je kent lid word rijk of arm of ben je gewoon tegen de frogers of dit soort programma,s zit je in de bijstand of heb je een baan word lid groetjes michael

      /   Reply  / 
  9. marjan

    Ook ik (bijstandsmoeder)heb de uitzending gezien.
    En ik vind dat het een goede zaak is dat het leven met een bijstandsuitkering op deze manier eens onder de aandacht wordt gebracht.
    Veel documontaires zijn ooit al eens uitgezonden, of de politiek maakt dat dit onderwerp op tv komt.
    Nooit eerder werd eens aandacht besteed aan mensen met een boven modaal inkomen die eens op de plek van een bijstandsgezin gingen leven, ik denk dat de Frogers op deze manier aan een grote groep mensen goed laat zien hoe dit is, en wat een verandering het in je leven is om van maar weinig geld te moeten rondkomen.
    Als je goed naar het progamma hebt gekeken zie je ook dat er afgezien van wat vrolijkheid, heel serieus en met respect wordt omgegaan met een ieder die op dit niveau leven moet.
    En eerlijk is eerlijk, de vrolijkheid van de Frogers is toch ook de vrolijkheid die wij soms moeten hebben voor onze kinderen en om de moed erin te houden?
    Niemand wil graag in een uitkeringspositie terecht komen, maar laten we blij zijn dat nederland deze sociale voorziening heeft!
    Ik schaam me er niet voor, het is een voorziening waar elke nederlander recht op heeft als je zelf niet in je onderhoud kunt voorzien.En wat de Frogers betreft, ik vind dat ze het goed en respectvol doen, en de voedselbank komt er wel mee in de aandacht, en dat is prima.

      /   Reply  / 
  10. Marianne

    Toen het programma werd aangekondigd had ik er al mijn bedenkingen over, ik vind het echt belachelijk. Dit heeft niets te maken met “leven in de bijstand eens laten zien” maar puur zakken vullen voor de familie Froger. Laten we eerlijk wezen wat is een maand in de bijstand vergeleken met jaren. De kinderen kunnen over een maand weer in hun zwembad zwemmen en met hun PS3 en Wii spelen, kinderen van bijstandsouders hebben dat vooruitzicht niet. Het enige positieve is misschien dat die kinderen die worden grootgebracht met een gouden paplepel, leren dat niet iedereen het zo breed heeft.

    En de vergelijking Warchild en Marco Borsato staat hier helemaal los van, Uitkeringen vallen nog steeds onder de regering/gemeente en ik zie het niet gebeuren dat alle raadsleden en ministers spontaan geld gaan doneren uit eigen zak zodat de bijstand omhoog gaat.

      /   Reply  / 
  11. Janssen

    Eigenlijk vind ik het toch een positief programma want het is duidelijk gericht op mensen die GEEN bijstandsuitkering of ander laag inkomen hebben. Via de Frogers wordt hen duidelijk gemaakt dat sommigen over iedere CENT die ze uitgeven moeten nadenken, maar ook dat er geweldige creatieve alternatieven zijn. Zelf kopen we heel veel via Marktplaats omdat we het onzin vinden om ieder jaar nieuwe meubels te kopen en als we er genoeg van hebben gaan ze weer op marktplaats.

      /   Reply  / 
  12. Tommy

    Ik vond het eerst ook een vreemd programma maar ik ben er ook wel positief over geworden goed iniatief van Rtl!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>