Kritiek bijstandssoap De Frogers lijkt verdwenen

Over de real-life soap van de Frogers is al een hoop gezegd en geschreven. Toen enkele weken terug bekend werd dat René en Natasja een maand lang op bijstandsniveau zouden leven, was er aanvankelijk veel kritiek. Maar nog voor de eerste uitzending lijkt al die kritiek al verstomd. De mensen met wie de Frogers een maand lang samenleefden, zijn erg positief over hun bijdrage. En ook sponsor De Voedselbank lijkt erg tevreden met het resultaat. RTL 4 komt vanavond met de eerste aflevering.

Mensen die deze aflevering al hebben gezien, zijn erg enthousiast. Het schijnt dat de kinderen van de Frogers het briljant doen, de montage erg mooi is en de vaart en sfeer erg prettig zijn. "Mensen die kritiek hebben, zullen dit nog voor de eerste reclameonderbreking al kwijt zijn."

Achter de schermen zijn de geluiden zelfs zo positief, dat al wordt gedacht aan een vervolg. Niet met de Frogers, maar met een ander bekend society-koppel. Er wordt gefluisterd dat het om Ruud en Estelle Gullit gaat. Eerst maar eens zien wat de eerste reeks gaat doen.

De Frogers: ff geen cent te makken, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Scheve gezichten door bijstandssoap Frogers
- RTL maakt bijstandssoap met René en Natasja Froger

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Kritiek bijstandssoap De Frogers lijkt verdwenen

  1. rob vuurens

    deze conclusie lijkt mij echt voorbarig. de man op straat denkt daar toch iets anders over als de bewoners van glamourland. maar gaat prive er niet iedere week aandacht aan besteden herman? hoofdredacteur santegoeds heeft de banden al weken in huis en raakte ineens enthousiast bij het zien van de opnames. een deal was toen snel gemaakt!

      /   Reply  / 
  2. roelof

    ik zit in de bijstand en ik kan je verzekeren wil je echt een goed beeld vormen van hoe het is om in de bijstand te zitten dan moet je dat minimaal een half jaar doen, dan kunnen mensen zoals de frogers het ervaren hoe het is, maar niet na een maand al,dan vind ik het een vertekenend beeld

      /   Reply  / 
  3. Chiel

    Ze zetten zich in, ze konden ook niks doen. En het blijft natuurlijk gewoon tv. Kun je toch ook van niemand verwachten.

      /   Reply  / 
  4. Anubis

    Persoonlijk is het wel goed dat er aandacht aan besteed word,maar voor de Frogers is dit wel heel kort door de bocht.Okee ik heb natuurlijk nog niet de afleveringen gezien.Maar de rijtje´shuis in Hilversum lijkt mij geen achterstandswijk zoals wij er velen van in Rotterdam bezitten.Fout nummer 2 in de trials zag ik hun in een auto rijden iets wat voor mensen die aan een voedselbank afhankelijk zijn niet betaalbaar is .Sterker die kunnen zich amper een Ov chipkaart veroorloven,hoe je het dus keert of wend armoede is niets als je dat voor een maand speelt en er dan ook dik voor betaald word.

      /   Reply  / 
  5. GTSTnieuwskrant

    Het geld wat ze krijgen gaat naar een goed doel!

      /   Reply  / 
  6. Anubis

    okee dat is wat anders zullen we ze dan maar gekijk maar voor de nobelprijs in aanmerking laten komen en een lintje.

      /   Reply  / 
  7. Adriana de Jong

    Ik heb vol verwachting gewacht op deze eerste uitzending. Ik heb me niet laten beinvloeden door alle kritiek.
    En ik vond het geweldig! Ik hoop dat Natascha Froger, die zoveel over haar heen gekregen heeft aan negativiteit dit leest en weet dat er ook mensen zijn die het geweldig vinden. TOP! Ik ga alle afleveringen kijken.
    Ik hoop dat er veel mensen geholpen worden door de afleveringen, zowel door donaties alswel door het doen beseffen van mensen dat het geen schande is als je hulp nodig hebt zoals van de voedselbank. Chapeau voor de oprichters van de voedselbank, ik hoop dat ze het nog lang kunnen blijven doen!

      /   Reply  / 
  8. Frank

    In uw inleiding staat dat de Voedselbank sponsor is van het programma. Wat een domme opmerking! De Voedselbank kán zoiets helemaal niet sposoren! Het is juist de bedoeling dat de Voedselbanken zich nóg beter kunnen organiseren. Misschien kunt u dit even herstellen?

      /   Reply  / 
  9. PHX

    1,6 miljoen kijkers, niet slecht.

    Laatste nieuws trouwens:

    RTL4 blaast nieuw leven in Zeg ‘ns AAA, de succesvolste Nederlandse comedyserie ooit. Komend voorjaar zijn de families Dobbelsteen en Van der Ploeg weer te zien in dertien nieuwe afleveringen.
    Novum

    Naast Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen), Gert-Jan van der Ploeg (Hans Cornelissen) en zijn vriendin Wiep (Kiki Classen) zal ook een aantal nieuwe gezichten te zien zijn, kondigde een woordvoerder van RTL4 vrijdag aan.

      /   Reply  / 
  10. Sylvie

    Ik begrijp al die negativiteit niet! Dit is voor een goed doel mensen niet om de Frogers ff te leren hoe het is om met minder rond te moeten komen, maar aan het Nederlandse publiek te laten zien wat het is om met een bijstandsuitkering rond te moeten komen. Mensen die van een bijstandsuitkering leven zouden dit initiatief juist toe moeten juichen in plaats van af te kraken!! Het is nu eenmaal zo dat Jan Bijstand niet interessant genoeg is voor de gemiddelde Nederlander om te bekijken en de BNN’er wel! Of hadden de Frogers beter gepast in het programma “Bij ons in de PC”?? Nou, ik vind het FANTASTISCH van de Frogers! Natascha, weet je wat je met die negatieve kritiek moet.. ff plat gezegd je reet mee afvegen! Genoeg bijstandslieden kunnen een voorbeeld nemen aan jouw/jullie instelling! Genoeg voedselbanken en vrijwilligers nodig!
    RESPECT!

      /   Reply  / 
  11. anneke

    ik vind het een misselijk makende serie die ver weg staat van de werkelijkheid….ze krijgen zelfs een voedselpakket die gewone mensen alleen krijgen wanneer ze minder dan 150 euro pm hebben….ook vind ik dat de minima meer dan belachelijk wordt gemaakt….

      /   Reply  / 
  12. Jan

    Je kunt makkelijk kritiek hebbem op de Frogers maar ze doen het toch maar.
    Ze hadden ook niets kunnen doen maar ze gaan
    deze uitdaging aan.
    Natuurlijk is de praktijk anders maar ze
    brengen onderwerpen als voedselbank en
    bijstandsniveau onder onze aandacht.

      /   Reply  / 
  13. saskia

    Mijn nekharen rijzen te bergen bij dit programma, ik vind het volkomen onrealisties.
    1 maand geen geld,.. ik heb het hele jaar een minimum inkomen (Ik werk elke dag en maak dagen van ‘s ochtends 7 tot ‘s avonds 7) en kan met een beetje vleitig sparen 1x in de 5 jaar op vakantie. De barmhartige frogers gaan na dit programma op vakantie om bijkomen van die ene maand geen cent te makken. De kinderen krijgen met kerst of sinterklaas niet minder cadeux, kleding en dergelijke. Ik vind dit programma ronduit schandelijk, lekker leuk doen van “kijk ons eens hoe wij het doen die ene maand”. Nee kijk eens naar de mensen die daadwerkelijk met minima moeten rondkomen en dat voor JAREN.

      /   Reply  / 
  14. Tommy

    Het programma is bedoeld om de mensen te helpen.
    Iedereen weet wel dat het veel lastiger is dat ziet iedere blinde!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>